Actualitate

Traian Băsescu, despre necesitatea unei uzini de procesare a gunoaielor: ”Uitaţi-vă că pute Bucureştiul”

Publicat: 01 sept. 2020
Traian Băsescu, despre necesitatea unei uzini de procesare a gunoaielor: ”Uitaţi-vă că pute Bucureştiul”
Traian Băsescu, despre necesitatea unei uzini de procesare a gunoaielor: ”Uitaţi-vă că pute Bucureştiul”

Traian Băsescu, despre necesitatea unei uzini de procesare a gunoaielor: ”Uitaţi-vă că pute Bucureştiul”. Europarlamentar și candidatul PMP la Primăria Capitalei, Băsescu a transmis că ”Bucureştiul pute”. Acest lucru a venit ca urmare a nevoii crunte pe care o are Capitala, aceea de a avea o uzină de procesare a deşeurilor menajere.

”Vă asigur că nu o să mă ocup de spectacole, de trimis pensionari în Grecia, de făcut ochelari, nu astea sunt treburile primarului, treburile primarului sunt altele. Eu am de făcut pasaje, am de rezolvat problema gunoiului, să facem o uzină de procesare a gunoaielor. Uitaţi-vă că pute Bucureştiul. Bucureştiul pute de la gropile de gunoi. Niciun primar nu s-a apucat să facă o uzină de procesare a gunoiului menajer în Bucureşti”, a declarat Traian Băsescu, la TVR1, marţi seară.

Traian Băsescu, despre necesitatea unei uzini de procesare a gunoaielor: ”Uitaţi-vă că pute Bucureştiul”

Băsescu a completat că principalul lucru pe care ar trebui să îl întreprindă persoana care va câştiga alegerile din 27 septembrie este să achiziționeze o astfel de uzină.

”Primul lucru care trebuie făcut este achiziţa uzine de procesare a gunoiului. Oraşul se scufundă în gunoi. Acest oraş produce 760 de mii de tone de gunoi menajer anual, iar noi în depozităm în gropi, în jurul Bucureştiului. Când bate vântul dinspre Glina, pute jumătate de Bucureşti, când bate dinspre Vidra, pute altă jumătate. Aici suntem. În loc să se fi făcut o uzină de procesare a gunoiului menajer şi să se termine toată povestea asta cu mirosul”, a declarat candidatul PMP.

Traian Băsescu a mai arătat că investiția în cauză se poate realiza cu bani europeni.

”Costă vreo 300 milioane de euro, bani sunt de la Uniunea Europeană pentru mediu, cât vrei”, a mai declarat Băsescu.

Traian Băsescu candidează, din partea PMP, pentru Primăria Bucureşti.

Ce va face Băsescu dacă va ajunge primarul Capitalei

Traian Băsescu a anunțat că, în cazul în care va reuși să ajungă primarul Capitalei încă o dată, nu va demola Cathedral Plaza. Acesta a insistat că va face toate demersurile ca aceasta să intre în patrimoniul Bisericii Catolice. Cathedral Plaza este o clădire de birouri cu 19 etaje, care a fost ridicată lângă catedrala-monument Sfântul Iosif. În urmă cu cinci ani, s-a decis definitiv și irevocabil de către instanță ca imobilul să fie demolat, pentru că nu dispunea de toate autorizaţiile necesare.

„E hotărâre judecătorească din timpul lui Oprescu, cred că sunt vreo 5 – 6 ani de când hotărârea a spus că acea construcție trebuie demolată. Nu s-a demolat. N-avem cadrul legal prin care Primăria să suporte costurile de demolare ale unei astfel de construcții. E scump să construiești un astfel de bloc, dar e cel puțin jumătate din costuri să demolezi, pentru că e construcție nouă, bine înfiptă și nu se demolează cu una, cu două. În plus, riscurile la demolare pentru catedrală sunt uriașe.

Eu n-aș da-o jos, aș folosi-o. Avem atâția oameni care au nevoie de un spațiu. Aș da-o Bisericii Catolice, să facă ea în ea școală, ateliere de pictură, ce-o vrea să facă, dar n-aș da-o jos.

Cât de bogați suntem noi să demolăm blocuri de 12 etaje nou construite? Am demolat vreo 47.000 de chioșcuri, dar dacă m-ați pune să demolez un astfel de bloc, nu aș face-o. Aș da la săraci, l-aș face grădiniță, dar n-o să-l demolez.

Dacă ajung primar, fac toate demersurile ca acea clădire să intre în patrimoniul Bisericii Catolice, că pe ei i-a deranjat, dar nu mă puneți să pun buldozerele pe o clădire nouă de 12 etaje”, a afirmat Traian Băsescu.

 

Adauga un comentariu