National

Traian Băsescu, despre pandemie: „Mă mir că azi președintele n-a felicitat Guvernul pentru gestionarea crizei”

Publicat: 05 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Traian Băsescu despre pandemie Mă mir că azi președintele n-a felicitat Guvernul pentru gestionarea crizei
Fostul președinte al României Traian Băsescu

Traian Băsescu, fostul președinte al României, l-a atacat pe Klaus Iohannis, după ședința de Guvern de astăzi, spunând că se miră că nu i-a felicitat pe cei din Guvern, pentru modul în care au gestionat criza sanitară. Mai mult, el spune că situația din momentul de față nu ar trebui gestionată de fiecare județ în parte, ci de un singur punct de comandă: „Nu se poate să împingem niște berbecuți la administrația locală.”

„Nu ar fi trebuit carantină totală. Oamenii trebuie să lucreze de acasă. Ce mai caută funcționărimea la birou? Iohannis trebuie să preia responsabilitatea crizei.

Mă mir că azi președintele n-a felicitat Guvernul pentru gestionarea crizei. Ei nu au curaj să meargă până la capăt.”, a declarat Traian Băsescu.

Mai mult, Traian Băsescu subliniază că transportul public este principala sursă de infectare cu noul coronavirus. El propune o măsură drastică: „Poporul nu poartă mască? Îi iei transportul public.”

„Transportul public răspândește Covidul. Este o crimă.

Nu se poate să împingem niște berbecuți la administrația locală… Cu tot respectul pentru primari și președinții de CJ sau penru DSP-uri. Trebuie comandă centrală.

Nu este adevărat că poporul român nu este educat din punct de vedere sanitar. Poporul nu poartă mască? Îi iei transportul public. Îmi pare rău că vorbesc cu asprime”, a spus fostul președinte Traian Băsescu la Digi24.

Traian Băsescu, apel la rațiune

Traian Băsescu a oferit o serie de norme pentru a putea gestiona această criză sanitară, provocată de pandemia de COVID-19. Printre acestea se regăsesc: lucrul la domiciliu, închiderea școlilor, închiderea mall-urilor. Fostul președinte al României a oferit aceste recomandări, înainte de a avea loc ședința de Guvern de astăzi, unde au fost deja adoptate unele dintre aceste măsuri.

Este necesar să se ia un set de măsuri dure pentru a stabiliza situaţia, adică:

1.Trecerea sub comandă şi analiză unică la nivel naţional a activităţii instituţiilor naţionale şi locale cu responsabilităţi în acţiunea de combatere a pandemiei de Covid 19;

2.Angajații din ministere, agenții, primării, consilii județene, trec la lucrul la domiciliu;

2. Oprirea transportului public local în oraşele mari dar cu menţinerea serviciului de transport public strict către obiective industriale, energetice, industria alimentară, șantiere de construcții, companii de telecomunicaţii, poştă, companii furnizoare de servicii esenţiale, etc. cu orar bine definit funcție de programul respectivelor companii.

Transportul public local funcţionează ca un ventilator de împrăştiere a virusului SARS-COV 2 aproape uniform în toate oraşele.

3.Închiderea urgentă a tuturor școlilor şi grădiniţelor. Dacă funcționarii lucrează de acasă copii nu vor fi singuri.

4.Transportul feroviar local şi regional, numai pentru navetiștii care lucrează în obiective industriale, construcţii şi servicii esenţiale.

5.Transportul feroviar pe distanțe lungi limitat la un singur tren pe zi și maxim 50 la sută din locuri ocupate.

6.Pentru orice persoană care vine din străinătate, român sau străin, obligația de a veni cu un test PCR efectuat cu maxim 48 de ore înainte sau alternativ carantină până la efectuarea unui test PCR sau test rapid omologat în Uniunea Europeană.

7.Închiderea mall-urilor.

Doar așa se mai poate evita un dezastru sanitar şi poate şi unul electoral.”, scrie Băsescu.

Adauga un comentariu