Local

Tramvaiul măturătoare de pe Lăpușneanu a fost deschis publicului. Sute de ieșeni l-au vizitat în acest weekend – FOTO

Publicat: 31 iul. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tramvaiul măturătoare de pe Lăpușneanu a fost deschis publicului. Sute de ieșeni l-au vizitat în acest weekend - FOTO
Peste 600 de oameni au vizitat tramvaiul în acest weekend

Tramvaiul măturătoare, expus pe bulevardul Lăpușneanu, este deschis publicului în fiecare seară de vineri și sâmbătă. Trecătorii curioși s-au oprit pentru a face poze sau pentru a urca în el

Doar în acest weekend, peste 600 de ieșeni au vizitat tramvaiul, după ce CTP și Asociația Tramclub Iași au decis să fie deschis pentru trecători. Aceștia primesc informații din partea voluntarilor și au ocazia să vadă cum funcționa un tramvai construit acum mai bine de 100 de ani.

Tramvaiul a fost deschis publicului

o poză cu tramvaiul
Ieșenii sunt foarte încântați de această inițiativă

Tramvaiul a fost folosit timp de 60 de ani, iar în 1998 a fost restaurat de inginerul ieșean Dorian Geba, cu ocazia aniversării centenarului transportului public electric la Iași. După cum se observă, la interior, vagonul dispune de două posturi de conducere, deoarece nu existau rânduri de întoarcere la capetele de traseu. Acesta era folosit cu precădere iarna, pentru a curăța zăpada de pe șinele de tramvai.

Trecătorii se arată foarte interesați de acest vehicul și se opresc pentru a cere informații de la cei doi voluntari aflați pe Lăpușneanu. Intrarea este liberă, iar, în fiecare seară de vineri și sâmbătă, tramvaiul este deschis trecătorilor. În acest weekend, peste 600 de oameni l-au vizitat, inclusiv din afara țării.

„Într-adevăr, lumea se oprește și ne întreabă despre vagonul numărul 2. Doar în acest weekend am avut peste 600 de oameni care au vizitat tramvaiul. Ne pot găsi aici în fiecare seară de vineri și sâmbătă, iar intrarea este gratuită”, a specificat Bogdan Marinescu, voluntar Asociația Tramclub Iași.

Trecătorii sunt foarte încântați

o poză tramvaiul
Pentru cei interesați tramvaiul mai este deschis până la data de 9 septembrie

Trecătorii sunt foarte încântați de această inițiativă și se opresc pentru a face poze în interiorul vagonului. În special, copiii au fost cei mai bucuroși și abia au așteptat să se urce la cârma tramvaiului.

„Este super fain că avem astfel de lucruri și la noi în oraș, sincer, nici nu știam că este deschis pentru public, pur și simplu am trecut și am văzut că lumea urcă în el. Cred că ar trebui să punem în valoare orice tip de istorie din Iași pentru că unora chiar le place să exploreze și să intre peste tot. Cu siguranță, mi-au ieșit câteva poze superbe”, povestește Valentina, o vizitatoare.

Foarte mulți trecători au fost curioși să vadă cum arată interiorul tramvaiului, iar acum au avut ocazia. Cei interesați mai au la dispoziție timp până la data de 9 septembrie să-l viziteze.

„Chiar mă bucur că putem intra în el, uneori, când treceam pe aici, mă întrebam oare cum arată interiorul, iar acum am văzut. Da, copiii sunt cei mai fericiți, nici nu știam cum să îi iau de acolo, voiau să se urce peste tot” a precizat Sebastian, un alt vizitator.

Tramvaiul măturătoare numărul 2 a fost deschis publicului, iar cei interesați pot să-l viziteze în fiecare seară de vineri și sâmbătă, între orele 17:00 – 21:00.

Adauga un comentariu