Sanatate

Tratament pentru bătături cu bicarbonat de sodiu. Remediu eficient și ușor de preparat acasă

Publicat: 24 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tratament pentru bătături cu bicarbonat de sodiu. Remediu eficient și ușor de preparat acasă
Bicarbonatul de sodiu este o substanță alcalină, care se dizolvă în apă și care poate fi utilizată în multe scopuri, de la albirea dinților, combaterea acidului din stomac, curățarea gâtului sau îmbunătățirea performanței fizice.

Dacă ești în căutarea unui tratament eficient pentru bătături, ai ajuns în locul potrivit. În acest articol, îți vom dezvălui un remediu naturist, pe bază de bicarbonat de sodiu, care te va ajuta să scapi, definitiv, de cele mai încăpățânate bătături.

Bătăturile (hipercheratoza, în termeni medicali) reprezintă acumulări de piele superficială, care au luat naștere în urma unei presiuni în exces exercitate asupra anumitor zone. Acestea apar, de regulă, pe talpa piciorului, în zona degetelor sau a călcâiului și, uneori, în zona palmelor.

Acest exces de piele îngroșată și întărită nu provoacă durere, însă când crește suficient de mult devine deranjant, ulcerează, se infectează sau provoacă dureri. Din fericire, pentru bătături există numeroase remedii naturiste, care mai de care mai eficiente.

Tratament pentru bătături cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este o substanță alcalină, care se dizolvă în apă și care poate fi utilizată în multe scopuri, de la albirea dinților, combaterea acidului din stomac, curățarea gâtului sau îmbunătățirea performanței fizice. Mai mult, luptă împotriva stafilococului auriu și a ciupercii unghiilor.

Bicarbonatul are proprietăți medicinale și numeroase aplicații în diverse domenii, fiind folosit atât în bucătărie, cât și în cosmetică.

Din fericire, această substanță este utilă și pentru îndepărtarea bătăturilor. Tot ce trebuie să faci este să pui apă caldă într-un vas în care poți să îți scufunzi picioarele. Adaugă două-trei linguri pline de bicarbonat de sodiu în apă, amestecă bine până când se dizolvă și stai cu picioarele în acea apă timp de 15-20 de minute.

La final, usucă-ți picioarele și aplică pe bătături o pastă realizată din trei lingurițe de bicarbonat și o linguriță de apă. Las-o să acționeze cât mai mult timp sau, și mai bine, peste noapte.

băi la picioare
Bicarbonatul are proprietăți medicinale și numeroase aplicații în diverse domenii, fiind folosit atât în bucătărie, cât și în cosmetică.

Alte remedii eficiente pentru bătături

Pe lista remediilor naturiste pentru bătături se află cataplasmele cu usturoi, cu oțet și cu praz.

Cataplasme cu usturoi

Cataplasmele cu usturoi se realizează foarte simplu. Se ia un cățel de usturoi (sau mai mulți, dacă este cazul), se curăță și se dă prin răzătoare. Seara, înainte de culcare, pune pe bătătură o cataplasmă cu usturoi ras, acoperă locul cu o fâșie de tifon steril și lasă remediul să acționeze peste noapte. Dimineața, aruncă usturoiul și spală-te foarte bine. Repetă procesul timp de șapte zile la rând sau până când bătătura dispare.

un usturoi desfăcut
Se ia un cățel de usturoi (sau mai mulți, dacă este cazul), se curăță și se dă prin răzătoare.

Cataplasme cu oțet

Cataplasmele cu oțet sunt economice și nu foarte greu de realizat. Se pune oțet peste o bucățică de vată sau peste o dischetă demachiantă și se acoperă zona afectată. Pentru protecție, pune o pungă și o șosetă și lasă remediul să acționeze pe tot parcursul nopții. Repetă tratamentul mai multe zile la rând. Dacă apar iritații pe piele, dizolvă oțetul în apă.

o sticlă cu oțet de mere
Se pune oțet peste o bucățică de vată sau peste o dischetă demachiantă și se acoperă zona afectată.

Cataplasme cu praz

Acest remediu este unul foarte simplu de realizat. Pune mai multe frunze de praz în oțet și lasă-le la macerat 24 de ore. Pune aceste frunze peste bătături și lasă-le să acționeze mai multe ore sau în timpul nopții.

legături de praz într-un castron
Pune mai multe frunze de praz în oțet și lasă-le la macerat 24 de ore.
Adauga un comentariu