Terapii alternative

Tratament pentru depresie. Cum functioneaza terapia prin lumina

Publicat: 09 oct. 2019
93 Vizite 1 Comentariu

Daca depresia sezoniera este o problema pentru tine sau daca nu ai foarte multa energie in aceste zile, raspunsul poate fi terapia prin lumina. Fototerapia se bazeaza pe niste cutii luminoase, care transmit ochilor tai o cantitate de lumina suficienta pentru a obtine mai multa energie. Unele persoane accepta aceasta terapie fara s-o inteleaga. Altele o considera o prostie, dar fara sa incerce s-o inteleaga. Aceste cutii speciale, folosite corect, te pot ajuta sa scapi de depresie. Mai mult, te ajuta sa capeti un plus de energie in lunile de iarna lipsite de soare.

Lipsa luminii, o cauza a depresiei sezoniere

Potrivit specialistilor, depresiile sezoniere si starea de oboseala cu care multe persoane se confrunta, sunt cauzate de lipsa de lumina. Glanda pineala, care este localizata in spatele ochilor, produce o substanta chimica numita melatonina. Aceasta ne da senzatia de oboseala si poate contribui si la alte afectiuni precum ADHD. Melatonina este produsa cand retina nu primeste lumina. Odata cu trecerea timpului, am evoluat, iar omul modern petrece 8 – 10 ore la birou. In aceste spatii inchise organismul nu primeste cantitatea sufienta de lumina. Lipsa de lumina duce la producerea de mai multa melatonina si astfel apar afectiunile sezoniere precum depresia. Terapia prin lumina ajuta la evitarea aparitiei acestor afectiuni. Cutiile speciale ofera suficienta lumina, inlocuind lumina soarelui de care ai atat de mare nevoie. In felul acesta, organismul este impiedicat sa produca prea multa melatonina.

Majoritatea acestor cutii speciale sunt insotite de instructiuni clare. Acestea te vor ajuta sa organizezi o sedinta corecta de terapie prin lumina. In mod normal, trebuie sa privesti la aceasta sursa de lumina 15 – 30 de minute in momentele zilei in care, de obicei, te simti obosita. Nu trebuie sa faci excese. Opteaza pentru lumina standard in locul celei albastre. Te ajuta mai mult, corpul tau fiind deja obisnuit cu ea.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit