Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Un tratament promițător pentru boala Parkinson
Un tratament promițător pentru boala Parkinson

Un tratament promițător pentru boala Parkinson

21 ian. 2021, 15:50,
în Sanatate

Cercetătorii de la Universitatea Ben-Gurion din Negev au descoperit că proteina BMP5/7 oferă terapii promițătoare care ar putea încetini sau opri progresia bolii Parkinson. Constatările au fost publicate în revista de neurologie clinică Brain.

Boala Parkinson, care afectează peste 1 milion de persoane din SUA și 10 milioane în întreaga lume, provoacă tremurături și afectări severe ale mișcării datorită degenerării progresive a celulelor creierului producătoare de dopamină. Se crede că proteina alfa-sinucleină, prezentă în creierul uman, se pliază greșit și formează aglomerări toxice în aceste celule, care provoacă boala.

În timp ce terapiile actuale ale bolii Parkinson îmbunătățesc simptomele, acestea nu sunt eficiente în stadiile avansate ale bolii și, din păcate, nu încetinesc sau vindecă boala.

Ce presupune acest tratament promițător pentru boala Parkinson?

Dr. Claude Brodski, șeful Laboratorului pentru Neuroștiințe Moleculare al BGU, a descoperit că semnalizarea BMP5/7 în neuroni a fost redusă semnificativ în celulele creierului producătoare de dopamină, ceea ce ar putea contribui la dezvoltarea bolii Parkinson, noteaza Medical Xpress.

„Într-adevăr, am constatat că tratamentul BMP5/7 poate, într-un model de șoarece de boală Parkinson, să prevină în mod eficient tulburările de mișcare cauzate de acumularea de alfa-sinucleină și să inverseze pierderea celulelor creierului producătoare de dopamină”, spune dr. Brodski. Aceste descoperiri sunt foarte promițătoare, deoarece sugerează că BMP5/7 ar putea încetini sau opri progresia bolii Parkinson. În prezent, ne concentrăm toate eforturile pentru a aduce descoperirea noastră mai aproape de aplicația clinică.

BGN Technologies, compania de transfer de tehnologie a Universității Ben-Gurion, a depus mai multe cereri de brevet care vizează această descoperire revoluționară.

Dr. Galit Mazooz Perlmuter, vicepreședinte senior pentru dezvoltarea afacerilor, bio-farmaceutică la BGN Technologies, notează:

„Există o nevoie vastă de noi terapii pentru tratarea bolii Parkinson, în special în stadiile avansate ale bolii. Căutăm acum un partener industrial pentru dezvoltarea ulterioară a acestei invenții în curs de brevetare”, au precizat cercetatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 decembrie 2024
13 decembrie 2024