Local

Trecătorii și-au făcut cruce cu ambele mâini! Un golan s-a luat la bătaie cu polițiștii pe străzile Iașului! Acum a venit nota de plată după ce a împărțit pumni și coate în gură! (Exclusiv)

Publicat: 16 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trecătorii și-au făcut cruce cu ambele mâini Un golan s-a luat la bătaie cu polițiștii pe străzile Iașului Acum a venit nota de plată după ce a împărțit pumni și coate în gură Exclusiv
Judecătorii ieșeni au condamnat un individ acuzat că a sărit la bătaie la doi polițiști

Judecătorii au pedepsit un individ acuzat că a sărit la bătaie la doi agenți de Poliție. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Petrică Bîrsan la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj. În plus, ieșeanul trebuie să le achite despăgubiri celor doi agenți, după incidentul care a avut loc în trafic

Trecătorii și-au făcut cruce când au văzut ce se întâmplă! Un golan s-a luat la bătaie cu polițiștii pe străzile din Iași! Însă, acum, a venit „nota de plată” pentru agresor, după ce individul a împărțit pumni și coate în gură!
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Petrică Bîrsan la 2 ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru ultraj.

„Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul unei instituții publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Iași, având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilități publice, fie prestarea de servicii de asistență socială”, au afirmat ieri judecătorii ieșeni.

În plus, aceștia l-au obligat pe individ să le achite celor doi agenți despăgubiri în valoare totală de 2.000 de euro și 700 de lei.

Petrică Bîrsan, acuzat de procurori că a sărit la gâtul unor polițiști ieșeni

Procesul lui Petrică Bîrsan a început pe data de 22 decembrie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis pe individ în judecată sub acuzația de ultraj. Asta, după ce ieșeanul a fost reținut și, mai apoi, a fost arestat preventiv în perioada 29 noiembrie 2020 – 12 martie 2021.
Conform anchetatorilor, scandalul a izbucnit de la o traversare neregulamentară. Întreg incidentul a fost aplanat după ce o polițistă aflată în timpul liber a intervenit. În seara zilei de 29 noiembrie 2020, un echipaj mixt de Poliție Rutieră și Poliție Locală se afla în zona Nicolina. Cei doi agenți se aflau într-o autospecială. La un moment dat, agenții au observat cum un individ traversa în mod neregulamentar strada, pe culoarea roșie a semaforului electric din intersecția respectivă. Astfel, oamenii legii au pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase și l-au ajuns din urmă pe pieton.

Ieșeanul, luat la întrebări după o traversare neregulamentară

În momentul în care au încercat să îl legitimeze pe individ, Petrică Bîrsan a refuzat acest lucru. Ieșeanul a afirmat că nu are cartea de identitate asupra lui. Oamenii legii au adăugat că, în timp ce încercau să afle datele de identitate ale individului, acesta i-a tras agentului din cadrul Poliției Rutiere un pumn în zona feței. Polițistul a căzut ca secerat după lovitura primită, el neașteptându-se la o reacție de acest gen.

Atunci, agentul din cadrul Poliției Locale a intervenit în apărarea colegului său, însă și acesta din urmă a fost lovit cu cotul în zona frunții. În acel moment, prin zona respectivă trecea o angajată a Inspectoratului de Poliție Județean, care se afla în timpul liber și era la volanul unui autoturism. Femeia a oprit mașina și a mers către zona în care polițistul local încerca să îl imobilizeze pe pieton. Într-un final, individul a fost încătușat și dus la audieri.

Reținut de anchetatori după scandalul din trafic

Anchetatorii ieșeni au susținut că Petrică Bîrsan a fost reținut în urma audierilor. „Suspectul a fost reținut vreme de 24 de ore, pentru comiterea a două infracțiuni de ultraj”, a afirmat atunci Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Potrivit acestuia, cei doi agenți au ajuns la spital, iar medicii au concluzionat că angajatul Poliției Rutiere are nevoie de 42 – 45 de zile de îngrijiri medicale, în urma loviturii puternice cu pumnul primită de la pieton.
De cealaltă parte, agentul din cadrul Poliției Locale a suferit leziuni superficiale. Acum, urmează a se vedea dacă individul acuzat de producerea acestui atac fără precedent pe străzile din Iași va contesta sau nu sentința emisă pe numele său.

Adauga un comentariu