Coronavirus

Trei angajaţi din domeniul sanitar din Norvegia, cărora li s-a administrat vaccinul AstraZeneca, internaţi în spital cu simptome neobişnuite

Publicat: 13 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trei angajaţi din domeniul sanitar din Norvegia cărora li s-a administrat vaccinul AstraZeneca internaţi în spital cu simptome neobişnuite
Vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca

Trei angajaţi din domeniul sanitar cărora li s-a administrat vaccinul AstraZeneca au fost internaţi în spital cu sângerare, cheaguri de sânge şi cu un nivel scăzut al trombocitelor, au anunţat sâmbătă autorităţile norvegiene, citate de Reuters.

Norvegia a oprit joi utilizarea acestui vaccin, după ce şi Danemarca a luat măsuri similare, iar ulterior, şi Islanda a adoptat aceeaşi decizie.

„Nu ştim dacă aceste cazuri au legătură cu vaccinul”, a declarat Sigurd Hortemo, medic la Agenţia Norvegiană a Medicamentului, într-o conferinţă de presă comună cu Institutul Norvegian de Sănătate Publică.

Cei trei angajați au avut simptome neobișnuite

Toate cele trei persoane au sub 50 de ani. Autoritatea europeană de reglementare EMA ar urma să investigheze cele trei incidente, a adăugat Hortemo.

„Au simptome foarte neobişnuite: sângerare, cheaguri de sânge şi un nivel scăzut al trombocitelor”, a declarat Steinar Madsen, director medical la Agenţia Norvegiană pentru Medicamente.

Steinar Madsen a precizat că cele trei persoane chiar se simt rău, iar  situaţia este tratată cu foarte multă seriozitate şi că autorităţile au fost notificate sâmbătă în legătură cu aceste cazuri. Reprezentanţii AstraZeneca nu au putut fi contactaţi pentru a comenta situaţia.

O profesoară din Oradea a murit după rapel, cauza fiind intoxicaţie cu o „substanţă necunoscută“

O profesoară la Liceul German „Friedrich Schiller“ din Oradea, Adriana Maria Bunea, a murit din cauza unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, la câteva zile după ce a făcut doza de rapel cu vaccinul Moderna.

Profesoara Adriana Bunea a murit joi seara, 11 martie 2021, la Spitalul Judeţean Oradea, după ce, cu câteva zile mai devreme, respectiv pe 8 martie, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului în stare foarte gravă.

Managerul spitalului din Oradea, dr. Adrian Duşe, a declarat pentru presa locală că diagnosticul prezumtiv în cazul profesoarei a fost „intoxicaţie cu substanţă necunoscută”.

Cauza morţii va fi stabilită în urma necropsiei.

De asemenea, în ziua în care a ajuns la spital, profesoara ar fi primit a doua doză de vaccin împotriva COVID-19, respectiv doza de rapel cu vaccinul Moderna, însă medicii au explicat că nu există nicio legătură între doza de rapel şi moartea profesoarei.

Bărbat decedat după vaccinarea cu serul de la AstraZeneca

Un bărbat de 47 de ani a decedat după ce s-a vaccinat anti-COVID-19. Acesta a făcut infarct a doua zi după imunizarea cu serul de la AstraZeneca, iar medicii nu au reușit să îl salveze. Astfel că, DSP Gorj a făcut verificări în acest caz.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) declară că, pe durata triajului epidemiologic, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. De asemenea, după administrarea vaccinului, bărbatul nu a prezentat o alterare a stării de sănătate.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că după ce triajul medical a fost făcut, efectuat potrivit protocoalelor medicale, nu au fost semnalate probleme cronice de sănătate. După ce doza de vaccin i-a fost administrată, așa cum cere procedura, bărbatul a rămas în spaţiul de supraveghere postvaccinală timp de 15 minute și nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. Ulterior, acesta a părăsit centrul de vaccinare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, Valeriu Gheorghiță, a declarat că vaccinul AstraZeneca ar putea fi eliminat, dacă pragul de vârstă nu va fi crescut la 65 de ani.

Adauga un comentariu