Local

Trei ieșence, declarate moarte de două ori în aceeași zi! Alte două cupluri, căsătorite de două ori în aceeași zi! Cum a fost posibil totul! (Exclusiv)

Publicat: 21 iul. 2020
Trei ieșence au fost declarate moarte de două ori în aceeași zi
Trei ieșence au fost declarate moarte de două ori în aceeași zi, în vreme ce două cupluri au fost căsătorite de două ori în aceeași zi

Trei ieșence au fost declarate moarte  de două ori în aceeași zi! Alte două cupluri au fost căsătorite de două ori în aceeași zi! Totul a ieșit la iveală în instanțele de judecată din județul Iași.  Astfel, recent, Judecătoria Pașcani a admis acțiunea formulată de Unitatea Administrativ-Teritorială Ion Neculce și a dispus anularea actului de deces nr. 8 din 2 martie 2018, privind-o pe Maria A., înscris la filele 101 verso și 102 în registrul cu acte de deces exemplarul I și exemplarul II.

Pe 11 decembrie 2019, reprezentanții comunei Ion Neculce au cerut anularea actului de deces amintit. „Ofițerul de stare civilă a completat în registrul cu acte de deces, exemplarul I, la filele nr. 101 verso și 102, actul de deces nr. 8 din 2 martie 2018, privind-o pe Maria A., l-a semnat, parafat și exemplarul II nu l-a mai completat deloc, apoi a constatat că a greșit și a scris corect un nou act de deces nr. 8 de pe 2 martie 2018, la fila cu nr. 102, pe verso”, au precizat reclamanții.

Alte două femei, declarate moarte de două ori în aceeași zi

Tot reprezentanții Unității Administrativ-Teritoriale Ion Neculce au cerut anularea unui alt act de deces. Judecătoria Pașcani a admis și această cerere. „Instanța admite cererea formulată de petenta Unitatea Administrativ-Teritorială comuna Ion Neculce. Dispune anularea actului de deces nr. 19 din 17 august 2017, privind-o pe Lucia M., înscris la fila 90 în registrul cu acte de deces, exemplarul I și exemplarul II”, au subliniat judecătorii.
Prin cererea înregistrată pe rolul instanței pe 11 decembrie 2019, reprezentanții comunei Ion Neculce au solicitat anularea actului de deces.
Reclamanții au prezentat o situație similară ca în cazul anterior. Aceștia au afirmat că ofițerul de stare civilă a completat în registrul cu acte de deces, exemplarul I și exemplarul II, la nr. 90, actul de deces nr . 19 din 17 august 2017 în mod eronat, l-a semnat, parafat, apoi a constatat că a greșit, deoarece, la eliberarea unui duplicat la cerere al certificatului de deces, nu se înscrie un nou act în registrul de deces.
Aceeași situație a fost sesizată de UAT Ion Neculce și în cazul unui certificat de deces emis pe 14 mai 2018, pe numele Mariei P. Judecătoria Pașcani a admis acțiunea și a anulat certificatul de deces.

Două cupluri, căsătorite de două ori în aceeași zi

Tot reprezentanții UAT Ion Neculce au solicitat instanței anularea unor certificate de căsătorie . „Instanța admite cererea formulată de petenta Unitatea Administrativ-Teritorială comuna Ion Neculce. Dispune anularea actului de căsătorie nr. 2, din 15 februarie 2018, privind pe numiții Neculai M. și Mariana A., înscris la fila nr. 73 din registrul cu acte de căsătorie, exemplarele I și II”, au precizat magistrații.
„Ofițerul de stare civilă a completat în registrul cu acte de căsătorie, exemplarele I și II, la fila nr. 73, actul de căsătorie nr. 2 din 15 februarie 2018, l-a semnat, parafat, apoi a constatat că a greșit și a scris corect un nou act de căsătorie nr. 2 din 15 februarie 2018, la fila 73, pe verso”, au subliniat reclamanții. Aceștia au adăugat că ofițerul de stare civilă nu a respectat prevederile legale privind anularea actului, deoarece actul trebuia anulat înainte de a fi semnat de ofițerul de stare civilă prin bararea cu roșu și scris: „Pagină anulată”.
De asemenea, instanța a admis cererea de anulare a actului de căsătorie nr. 21, din 16 august 2017, privind pe numiții Teodor U. și Maria C., înscris la fila nr. 60, pe verso, din registrul cu acte de căsătorie, exemplarele I și II. „Ofițerul de stare civilă a completat în registrul cu acte de căsătorie, exemplarele I și II, la fila nr. 60, pe verso, actul de căsătorie nr. 21 din 16 august 2017, în mod eronat, l-a semnat, parafat, apoi a constatat că a greșit. Asta, deoarece, la eliberarea unui duplicat la cerere al certificatului de căsătorie, nu se înscrie un nou act în registrul cu acte de căsătorie.

Adauga un comentariu