National

Trei orașe din județul Sălaj vor intra în carantină pentru 14 zile: Zalău, Jibou și Cehu Silvaniei

Publicat: 03 nov. 2020
Bărbat în combinezon galben
Printre măsurile specifice carantinei se regăsește restricționarea deplasărilor și pe timp de zi. Mai mult slujbele de înmormânatre se vor face doar afară, cu participarea a maxim 20 de persoane

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sălaj a adoptat marți o hotărâre prin care solicită Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea ordinului pentru instituirea carantinei zonale în orașele Zalău, Jibou și Cehu Silvaniei.

Potrivit deciziei CJSU Sălaj, carantina ar urma să intre în vigoare joi, la ora 0.00 pentru o perioadă de 14 zile, scrie mediafax.ro.

Ce presupune carantina

Carantina presupune limitarea la maximum a deplasării persoanelor, stabilirea unor rute ocolitoare și intrezicerea desfășurării următoarelor activități: organizarea de evenimente private, activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor, inclusiv a teraselor, în interiorul și exteriorul clădirilor, activitatea cu publicul a firmelor din domeniul jocurilor de noroc, activitatea cu publicul a structurilor de primire turistică, cu excepția persoanelor care efectuează deplasări în interes profesional, organizarea și desfășurarea adunărilor publice, a spectacolelor și/sau concertelor, organizarea piețelor pentru produse nealimentare, a târgurilor, oboarelor, iarmaroacelor si piețelor de vechituri.

De asemenea, oficierea slujbelor religioase se va putea face doar în exteriorul clădirilor, cu excepția celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp /persoană, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.

Totodată, autoritățile instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spații publice închise și deschise și suspendarea cursurilor în sistem „faţă în faţă” pentru elevii/preşcolarii tuturor unitatilor de învațământ din aceste localități.

„Se permite tranzitarea localităților Zalău, Jibou și Cehu Silvaniei de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia, fiind interzisă oprirea în localitate”, se mai arată în decizie.

Record absolut de decese şi de noi cazuri de COVID-19 în România! Rata de pozitivare este de peste 35%

Grupul de Comunicare Strategică anunță numărul românilor infectați cu coronavirus. Informațiile sunt date publicității marți, 3 noiembrie 2020, potrivit știrioficiale.

Până astăzi, 3 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 258.437 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

181.175 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.326 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 7.273 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 02.11.2020 (10:00) – 03.11.2020 (10:00) au fost raportate 120 decese (70 bărbați și 50 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Record la decese

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 7 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 34 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 38 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 37 decese la categoria de peste 80 de ani.

114 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Adauga un comentariu