National

Trei plângeri penale pe numele ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu: „A procedat fără pic de compasiune față de pacienți”

Publicat: 12 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trei plângeri penale pe numele ministrului Sănătății Vlad Voiculescu A procedat fără pic de compasiune față de pacienți
Vlad Voiculescu

După evacuarea bolnavilor de la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” din București, pe numele lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, au fost depuse trei plângeri penale.

Două dintre aceste plângeri sunt depuse de Asociații ale Pacienților, care îl acuză pe ministru de abuz în serviciu și încălcarea protecției datelor cu caracter personal, printre altele.

„Este o sfidare la adresa cetățenilor români și un afront major adus pacienților ortopedici cărora li se pus viața în pericol. Noi vom contesta acest lucru și ne vom rezerva dreptul de a acționa în judecată Ministerul Sănătății care a procedat total fără pic de compasiune față de pacienți”, a spus unul dintre reclamanți.

„Ministrul Sănătății care a accesat datele pacienților a încălcat legea privind confidențialitatea datelor cu caracter personal și cu caracter medical. Avocații noștri vor depune o sesizare la Parchet privind abuzul în serviciu al ministrului Sănătății”, a spus un alt reprezentant al Asociațiilor de Pacienți.

Cea de-a treia plângere penală este depusă de Laura Vicol, deputat PSD, pentru evacuarea în miez de noapte a pacienților de la Spitalul Foișor. Nu doar Vlad Voiculescu este vizat în această plângere, ci și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Laura Vicol: „Vlad Voiculescu a spus că s-a făcut prea mult zgomot politic, eu o să fac acum mult zgomot legal”

Laura Vicol i-a luat în vizor atât pe Vlad Voiculescu și pe Raed Arafat, cât și pe Stelian Ion, ministrul Justiției, care încalcă legea „cu reacredință”.

„O să depun două enunțuri. Primul îl vizează pe domnul ministru al Justiției, Stelian Ion care încalcă, cu rea credință spun eu, legea iar al doilea enunț se referă la Vlad Voiculescu, actual ministru al Sănătății. Nu știu ce caută pe acel scaun, vă spun sincer, pentru că nu a făcut nimic pentru toată România, şi pentru domnul secretar de stat.

Deputata PSD este de părere că cei menționați se fac vinovați pentru lăsarea fără ajutor a unor persoane aflate în dificultate, pentru vătămare corporală și pentru abuz în serviciu.

Consider că se fac vinovați pentru lăsarea fără ajutor a unor persoane aflate în dificultate, pentru vătămare corporală și pentru abuz în serviciu. Cine a greșit trebuie să plătească. Fără să se facă vreun demers legal, nu cred că avem vreo șansă față de acești incompetenți să rezolvăm ceva. Şi dacă domnul Voiculescu a spus că s-a făcut prea mult zgomot politic, eu o să fac acum mult zgomot legal”, a spus pentru Antena 3,deputata PSD Laura Vicol.

PSD a depus o a doua moțiune simplă împotriva lui Vlad Voiculescu

Moțiunea simplă depusă luni, intitulată „Ca românii să trăiască, Vlad Voiculescu trebuie să plece!”, a fost anunțată de președintele PSD, Marcel Ciolacu:

„Am discutat astăzi în Biroul Politic Național despre situația absolut revoltătoare de la Spitalul Foișor. Am decis ca astăzi să depunem o nouă moțiune simplă împotriva ministrului sănătății. Ținând cont de gravitatea situației, cerem Biroului Permanent al Camerei Deputaților ca în această săptămână să fie dat votul pe această moțiune simplă”, a spus Ciolacu, care a precizat că se așteaptă ca liberalii să voteze moțiunea.

Adauga un comentariu