Eveniment-Social

„Trei tenori ieșeni” au încântat sute de persoane prezente la spectacolul organizat de Ateneu – VIDEO

Publicat: 11 iul. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Trei tenori ieșeni au încântat sute de persoane prezente la spectacolul organizat de Ateneu  VIDEO
Gala de închidere a Stagiunii 2021-2022 a fost marcată printr-un spectacol special

Gala de închidere a Stagiunii 2021–2022 a fost marcată printr-un spectacol special, organizat de Ateneul Național din Iași. Publicul a fost cucerit de vocile celor trei tenori ieșeni: Andrei Fermeșanu, Florin Guzgă și Andrei Apreotesei. Spectacolul de gală, în aer liber, a avut loc în Piața de la Palatul Culturii din Iași. Printre invitații speciali s-a numărat maestrul Eugen Doga, dar și soprana Ana Maria Donose.

Spectacolul „trei tenori ieșeni”  nu a înșelat așteptările

La finalul acestei săptămâni, un spectacol de gală, în aer liber, a fost programat în Piața de la Palatul Culturii din Iași. Ateneul Național din Iași a invitat publicul sâmbătă, 9 iulie 2022, de la ora 20.00, în Piața Palatului Culturii, la Gala de închidere a Stagiunii 2021–2022! Audiența s-a lăsat cucerită de vocile celor trei tenori ieșeni, Andrei Fermeșanu, Florin Guzgă și Andrei Apreotesei.

Accesul a fost gratuit pentru iubitorii de artă.

Andrei Apreotesei a vorbit despre spectacol, înainte de a urca pe scenă.

„Va fi ceva ce nu ați mai văzut! Vreau să vă mărturisesc că vom fi foarte egoiști, principala noastră grijă e să ne simțim noi bine, pentru că, dacă ne simțim noi bine, vom reuși să transmitem asta publicului. Până acum, repetițiile au mers de la prost la foarte bine. Aseară, la 23.30, am terminat. Acum ne simțim bine. Dacă ne-ar ajuta un pic colegii de la ANM să oprească un pic vântul, ar fi extraordinar, dar am nădejde că totul va fi foarte bine. Suntem pregătiți să oferim ieșenilor ceea ce merită, un regal frumos, de artă, cultură, dar, mai ales, de bun simț cultural”, a declarat Andrei Apreotesei.

Cunoscuta soprană Ana Maria Donose a fost și ea prezentă la marele eveniment.

„Suntem onorați, toți colegii, să fim alături de Ateneu la închiderea stagiunii 2021–2022. Ne-am adunat cu drag, cu dorința de a încânta sufletele spectatorilor, mai ales că suntem în aer liber și, tot timpul, în fața Palatului sunt concerte minunate. Da, într-adevăr, un concert al celor trei tenori, trei colegi și parteneri de scenă, pe care îi cunosc de 19 ani. Eu sunt singura persoană de gen feminin printre ei. Noi trăim prin aplauzele și prin respirația publicului! Fără domniile lor, noi nu am putea exista și nu am putea face artă. Ne încărcăm pozitiv prin răsuflul lor”, a precizat Ana Maria Donose.

Ce surpize pregătește Ateneul Național Iași în sezonul estival

Voia bună și energia au fost asigurate de Corul de Copii al Municipiului Iași, dirijor Raluca Zaharia. Acesta a fost acompaniat de „Liber Artis Orchestra”, conduși cu măiestrie de bagheta dirijorului Daniel Jinga.

În plin sezon estival, așa cum a și făcut în ultimii ani, Ateneul Național din Iași continuă organizarea de momente culturale aparte atât la sediul instituției, cât și în importante zone din urbe.

Acest concert a venit ca un cadou oferit iubitorilor de muzică clasică. Este important de precizat că Ateneul Național din Iași ocupă primul loc în rândul instituțiilor de spectacole sau concerte din Regiunea de Nord–Est a României la capitolul venituri proprii înregistrate în anul 2020.

De asemenea, se menține în top 10 instituții naționale, la acest capitol, conform datelor statistice publicate de Ministerul Finanțelor Publice, prin sistemul național de raportare. Astfel, un nou mega-spectacol de gală, în aer liber, intitulat „Trei tenori ieșeni“ a avut loc în Piața de la Palatul Culturii din Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu