Destinatii turistice

Tropical Islands, Germania, este cea mai mare statiune acoperita din lume – FOTO

Publicat: 05 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Cea mai mare statiune. O minune a ingineriei moderne, cea mai mare stațiune acoperita din lume, se afla la noi în Europa, mai exact în Germania. Poarta denumirea de Tropical Islands  și se găsește în orașul german Krausnick. Stațiunea fost construita în hangarul companiei CargoLifter AG, cunoscut sub numele de Aerium, cel mai mare din lume, după ce firma a intrat în insolvență în 2002.

Stațiunea Tropical Islands este foarte mare, capacitatea să maxima fiind de 6.000 de vizitatori pe zi. 500 de oameni lucrează aici. Acest uriaș parc acvatic a fost construit într-o fosta baza militara aeriana sovietica, la puțin sub 70 de metri deasupra nivelului marii.

Cea mai mare statiune. Descriere parc acvatic

Stațiunea a fost construita de compania malaeziana Tanjong. Are 360 m lungime, 210 m lățime, 107 m înălțime și o capacitate de 5,5 milioane m3. Evident o astfel de realizare inginereasca a necesitat costuri ridicate, respectiv 78 de milioane euro. În ea poate să încapă inclusiv Statuia Libertății. Temperatura aerului din interior este de 26 grade C, iar umiditatea în jurul valorii de 64%.

Tot aici se afla cea mai mare pădure tropicala de interior din lume, o plaja uriașa și un număr impresionant de piscine. De asemenea găsim spa-uri, saune, baruri, restaurante, spatii de cazare și opțiuni de distracție. Parcul este deschis non-stop.  Accesul luminii naturale se face printr-o „fereastra” de 20.000 mp. Foarte important este acest aspect deoarece ajuta plantele, copacii și arbuștii să se dezvolte excelent în așa numitul „sat tropical”.

Stațiunea Tropical Islands este împărțită în doua zone principale, fiecare cu prețul ei de acces. Turiștii se pot deplasa de la una la alta prin plata unei taxe suplimentare.

Adauga un comentariu