Titlurile zilei

Tupeu de golan în fața polițiștilor! Un șmecher cu afaceri imobiliare în Iași a fost arestat aseară pentru că și-a bătut joc de Poliția Rutieră!

Publicat: 05 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tupeu de golan în fața polițiștilor Un șmecher cu afaceri imobiliare în Iași a fost arestat aseară pentru că și-a bătut joc de Poliția Rutieră

Deși are mai multe dosare penale pentru că a condus fără permis, iar judecătorii l-au iertat o dată și l-au lăsat să plece acasă fără să fie arestat, afaceristul ieșean a continuat să conducă. A fost prins de opt ori fără permis. Ultima dată a fost prins în urmă cu două zile. Aseară, magistrații de la Judecătoria Iași l-au arestat preventiv pentru 30 de zile

Controversatul afacerist Marian Mărunțelu a comis-o din nou. Zilele trecute a fost prins din nou de polițiști la volan, deși nu avea permis de conducere. Asta s-a întâmplat pe strada Ioan Matei din zona Hlincea.

„La data de 3 martie, polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Iași au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Iași. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că acesta are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar în baza probatoriului administrat în cauză, la data de 3 martie, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Și de această dată, Marian Mărunțelu se afla la volanul mașinii de teren Volkswagen Touareg, cu numărul de înmatriculare IS 16 ALY. În luna noiembrie, un echipaj al Poliției Rutiere l-a tras pe dreapta la intersecția dintre bulevardul Socola cu bulevardul Poitiers. După primele verificări specifice, oamenii legii au constatat că acesta nu figurează în bazele de date cu permis de conducere valabil. Din acest motiv, omul de afaceri ieșean a fost condus la Secția a V-a de Poliție, din zona Bularga.

Al treilea dosar pentru conducere fără permis într-un an

Fiind audiat de polițiști, acesta ar fi declarat oamenilor legii că are permisul valabil și că este vorba despre o eroare. Verificările ulterioare au arătat faptul că acesta are permisul de conducere suspendat de o perioadă îndelungată, în ciuda insistențelor făcute de Marian Mărunțelu. Drept urmare, polițiștii rutieri i-au întocmit un nou dosar penal pentru conducere fără permis. Este al treilea dosar deschis numai anul trecut, din motive asemănătoare. Acesta a fost audiat de polițiști la Secția V timp de mai multe ore.

Marian Mărunțelu are un dosar penal care se afla pe rolul instanței. Anchetatorii l-au acuzat pe acesta de conducerea unui vehicul fără permis, fiind vorba despre trei acte materiale. Odată trimis dosarul la Judecătoria Iași, magistrații au decis începerea judecății. Astfel, pe data de 3 iulie 2019, judecătorii au considerat că poate începe procesul penal. În total, Mărunțelu a fost prins de 7 ori conducând fără permis, de polițiștii ieșeni. În urmă cu câteva săptămâni, acesta a fost reținut, dar procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași nu au propus arestarea sa preventivă.

„Atunci s-a luat decizia punerii sub control judiciar. Astăzi (ieri – n.r.), procurorul de caz a formulat o propunere de arestare, urmând ca instanța să ia o decizie în acest caz”, a declarat ieri Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Adauga un comentariu