Prima pagină » Titlurile zilei » Tupeu de șmecher! Piscina Eos, din comuna Rediu, este construită ilegal pe un teren extravilan. Locația a fost ridicată pe o parcelă de 380 de metri pătrați – FOTO/VIDEO

Tupeu de șmecher! Piscina Eos, din comuna Rediu, este construită ilegal pe un teren extravilan. Locația a fost ridicată pe o parcelă de 380 de metri pătrați – FOTO/VIDEO

08 iun. 2024, 02:00,
Redacția BZI, în Titlurile zilei

Cristi Condrea, patronul piscinei Eos, și-a construit afacerea pe un teren extravilan din comuna Rediu. Acesta are autorizație pentru 260 de metri pătrați, iar locația este amplasată pe 380 de metri pătrați

Situație revoltătoare în comuna Rediu. Cristi Condrea, patronul piscinei Eos, și-a construit o parte din afacere ilegal. Acesta a ridicat două construcții pe terenul din comuna Rediu, sat Rediu. Una dintre acestea este un garaj cu o suprafață de 50 metri pătrați, iar cealaltă are o suprafață totală de 270 de metri în acte, în realitate fiind situată pe o suprafață de 380 de metri pătrați.

Piscina Eos, din comuna Rediu, este construită ilegal

Reporterii BZI au intrat în posesia unor documente ce arată clar cum Cristi Condrea, patronul piscinei Eos, a încălcat legea și a construit ilegal atât pensiunea, cât și piscina din cadrul complexului pe un teren extravilan și fără autorizație. Potrivit informațiilor publice, Cristi Condrea deține, în comuna Rediu, sat Rediu, județul Iași, o suprafață de teren de 3.000 de metri pătrați. Însă una dintre construcțiile de la Eos depășește terenul intravilan al comunei Rediu, sat Rediu, cu aproximativ 110 metri pătrați. Practic, Cristi Condrea și-a extins o bucată de afacere ilegal, pe un teren din extravilan și fără a deține o autorizație de construire.

Mai exact, pe o suprafață de 50 de metri pătrați, acesta a construit un garaj, clădirea este realizată din zidărie BCA și a fost edificată în anul 2010. Pentru a doua construcție, în actele oficiale este precizat faptul că are o suprafață construită de 270 de metri pătrați. Aceasta are destinația de pensiune și este construită din zidărie BCA, fiind edificată în anul 2010. Clădirea este formată din parter, un etaj și mansardă, însă are, de fapt, o suprafață construită de 380 de metri pătrați. Astfel, 110 metri pătrați au fost construiți pe un teren extravilan, ilegal, în satul Rediu. Un furt pe față, Cristi Condrea și-a extins clădirea ilegal, fără a deține autorizație.

Reporterii BZI l-au contactat pe afaceristul Cristi Condrea. Acesta a negat faptul că a construit piscina Eos pe o suprafață de teren extravilan.

„Pentru lucrarea asta, când am venit, pe acel deal era gol, iar eu am făcut extindere PUG (n.r. – Plan Urbanistic General) și PUZ (n.r. – Plan Urbanistic Zonal). Nu are cum să fie în extravilan, este exclus. Cum ar putea să fie o bucată pe teren extravilan când eu am făcut PUZ pentru o parcelă, nu pentru jumătate de parcelă. Nu m-am extins, nu, niciodată. Sunt date eronate”, a spus Cristi Condrea, patronul piscinei Eos din Rediu.

Este important de știut faptul că orice construcție, potrivit legii, trebuie realizată pe un teren intravilan, cu o autorizație de construire. În acest caz, ținând cont de faptul că o parte din clădire și din piscină este pe aproximativ 110 metri pătrați din extravilanul comunei Rediu, sat Rediu, este cât se poate de clar că a fost realizată ilegal, fără autorizație de construire.

Ciprian Grosu a închis ochii, știind că afaceristul a construit pe terenul extravilan din satul Rediu

Surse din cadrul Primăriei Rediu au transmis reporterilor BZI faptul că Ciprian Grosu, primarul USR al comunei Rediu, cunoaște situația, însă a închis ochii pentru că erau prieteni în momentul în care Cristi Condrea a construit piscina Eos, iar cel din urmă i-ar fi plătit cu bani grei tăcerea. Între timp, din cauza afacerilor, cei doi s-au certat. Reporterii BZI l-au contactat și pe primarul USR, Ciprian Grosu, însă acesta nu a răspuns apelurilor.

Este important de știut faptul că, pentru a acoperi afacerea ilegală, Cristi Condrea a intrat în politică, iar în prezent candidează pentru funcția de primar al comunei Rediu, din partea PNL.

Patronul piscinei Eos și-a construit piscina ilegal pe un teren extravilan. Locația a fost ridicată pe o parcelă de 380 de metri pătrați, fără autorizație de construcție.

Comentarii
  • In piscina aia se scalda tot satul?

  • Platitor de taxe la infractorii de la stat degeaba

    Sal arestati si bagatil la inchisoare pe viata!!!omul n a furat de la nimeni nimik…are pravalia lui nu fura ca altiii de la statul mafiot si plin de cretini oftigosi….

  • A făcut-o cu știrea primarului, a dat șpaga și gata cu controalele.

  • Si la piscina de la Oxygen cred ca tot cei din REDIU se scalda dupa ce merg la munca campului , oare nu vede DSP-ul cat de LIMPEDE este apa !

  • Marius Danga

    Îl cunosc personal pe Cristi. Ca sa intre in PNL a platit 100.000€ la “Tabla”. Cat despre puscina… evaziune fiscala 100%. Iar nevasta-sa in tinerete a fost o boarfa. Au footut la ea ca taurii comunali de la CAP-uri

  • Unde este ISC, IASI, ZGARDA DE MEDIU, ABA PRUT IBARLAD, APM !!! toate trebuie sa faca controale si Rapoarte care in final sa duca la demolarea lucrarii in cauza , sanctionarea drastica a proprietarului si Primarului Comunei REDIU !

  • Vorbiti numai prostii.Verificati in ce an a fost construita piscina.Nu are legatura cu mandatul actualului primar.

  • Una bucata piscina de genul asta, parca tot EOS ii zice era si in Horpaz. O fi acelasi patron ?

  • Scrieți la comandă ? Sau vă fwte grija ce face omul în curtea lui , pe proprietatea lui , pe banii și munca lui ? Unde e furtul bulangiilor ?luați-vă de instituțiile statului !, de hoții de bugetari înputiti , căutați hoție prin spitale, primarii, consilii județene , parlament, ministere , camera deputaților …..!, mergeți acolo să vedeți hoție dacă aveți singe în instalație

  • ariticol la comnda 🙂

  • Na vrut nici asta sa vadea malaiu? Daca facea conteact cu voi era ca in Elvetia , asai? Marleti..Tot o sa va ia cu catuse o data

  • Pfffff….va dati seama ce kkt de descoperire ati facut si pt 100mp ati scris juma de zi. De platit tot nu v a platit, nu?

  • Zeita Kkrmen

    Am fost si eu la Eos si am facut pozitii sub apa dar la un moment dat m-am scapat si am deschis robinetul galben… Dar e ok si asa, ca ne-a invatat la Misa domnul Gregorian cum sa ne pipiram pe noi in gura

  • Călin Alexandrescu

    Acest articol este un mare “fake News”.
    Este un articol dat de către cei care fac parte din mafia imobiliare – familia Răduc și Gosu, unul cu sapa – adică Gosu (agent imobiliar aspirant) și familia Răduc – cei cu sapa, oameni fără scrupule care mai au o grămadă de dosare penale pentru ca sunt ingineri incompetenți și fac mizerii!

  • Călin Alexandrescu

    Astea sunt mizeriile familie Răduc – oameni de tot jegul, și a agentului imobiliar aspirant Gosu, care se dă înger, când de fapt este doar un sclav al firmei CONTURUM, ce construiesc ilegal și de proasta calitate

  • Umblă vorba că marelui aspirant Gosu, i-a promis mai marele său zeu Mocanu 50 de hectare de pământ să facă blocuri în Tăutești!

  • Umblă vorba că Elvis, împreună cu Răduc și PSD Rediu ar face orice să câștige Primăria, să poată să-i arate lui Grosu că e mic copil la manevre.

    https://www.jurnaluldeiasi.com/miza-psd-pentru-primaria-rediu-salvarea-mafiei-imobiliare-si-acoperirea-haosului-urbanistic-din-comuna/

  • Ne întrebăm de ce nu avem oameni buni în politică, iar când apare cineva care ar face treabă apar articole din astea despre el.

  • Constantin Alexandrescu

    Articolul ăsta spune exact ce spun și Răduc și Elvis de PSD Rediu, cum ei sunt practic mafioți care vor să pună mâna pe Primărie… trebuie să votăm Cristi Condrea, candidatul curat

  • Sorin, brelocul lui Costel rat de pork

    Am primit in poarta un pliant cu Alexe si Condrea…pentru primaria Rediu
    M am sters la cwr si cu Condrea si cu Alexe 😄😄😄

  • Andrei Bascu

    O bătaie de joc alegerile astea, pe Condrea îl denigrează pe nedrept, restul sunt niște hoți bineștiuți în comună.

  • Să fim serioși…cine crede aberațiile astea, omul a răspuns la toate acuzațiile astea pe grupurile din comuna de zeci de ori.

  • Daniel Danga

    Articol plătit, toți care îl știu pe Cristi știu ca e un om corect

  • Magdalena Iacob

    Eu am văzut cum cei de la PSD Rediu scoteau pliantele PNL din cutiile poștale, și vad de săptămâni întregi cum se fac atacuri goale la adresa lui Condrea. Vai, dar ma întreb de ce…

  • Costin Cristian

    Pe 9 Iunie votez cu toată încrederea Cristi Condrea primar com Rediu! Este candidatul care a dus cea mai curata și corecta campanie electorala! Succes!

  • Nu numai ca e construita fara autorizatie aceasta piscina, dar rasuna cartierul cu cea mai proasta muzica, luni- duminica inclusiv. Degeaba e rugat Dl. Condrea sa respecte vecinii, sa dea muzica mai incet, il doare in pix si ii trateaza ca un sef pe plantatie. Ce caracter de om cu bun simt e asta? de viitor primar? Se da mare respectuos si pozeaza cu toate babele, dar de fapt e un golan care doar fenteaza legea de mult timp si e zeflemitor cu toti cei care pretind sa respecte legea.

  • Condrea incalca legea de multi ani si abia asteapta sa o incalce si din scaunul de primar.
    Cateva exemple:
    1. Nu are autorizatii pt nimic din ce are in curte ca business. Face alimentatie publica, nunti, piscina zilnic in sezonul estival. Are acceptul vecinilor? Nu! Respecta regimul decibelilor? Nu! Isi bate jos de cartier? Da!
    2. Mergeti pe langa piscina si o sa vedeti curat si frumos doar pe unde intra clientii, in rest, pe unde se invecineaza cu fraierii lui vecini zag gunoaiele nestranse si aruncate fara bun simt la nasul lor. Poate le da si alora spagi ca sa se tina de nas si sa inchida ochii cand trec pe langa gunoaiele lui.
    3. Tot ce a facut in campanie a fost de fatada, un om care face orice pt imagine dar care abia asteapta sa iti infinga cutitul in spate daca nu mai are nimic de castigat de pe urma ta. S-a dat mare strangator de gunoaie din rau, dar in fata portii lui, in strada nu taie o iarba. A ocupat abuziv parcarea din fata blocurilor vecine tot prin spagi date la primarie si acum are ditamai parcarea doar pentru piscina, din terenul satului. Dar parcuri si altele nu se fac pentru amaratii cu copii de la bloc. Halal om de onoare!

  • Si Condrea si Grosu sunt 2 spagari nenorociti, abia asteapta sa fure si sa isi intareasca pozitiile. Fraieri cei care ii voteaza.

  • Meserie veche

    Vacanțele alea în Dubai și Maldive cu ce o să se mai plătească

  • Incredibil câte comentarii pesediste și atacuri. Sunt disperați oamenii ca câștigă Condrea și ei nu mai pun mâna pe ciolan.

  • Un gânditor

    Ma amuză mențiunile astea cu Dubai și Maldive, ambele fiind de fapt locații mult mai ieftine decât crede lumea

  • Bine, dintre toți Condrea e cel mai ok. Grosu a arătat ce poate…adică mai nimic, iar Elvis e bine știut pentru manevrele lui, in funcția de Primar ar face la fel doar că mai mult și mai mare. Ceilalți candidați nu prea contează, sunt tot ca Grosu sau Elvis, doar ca mai mici.

  • Sir Elvis Mocanu Leonte Catalin

    Daca iese Condrea, locuitorii vor avea soarta pe inca 4 ani cum a fost si cu Grosu. Adica aceeasi mizerie si bataie de joc sub alt nume: CONDREA CRISTIAN KÎKATUL!!!

  • Rodica Constantinescu

    Atacuri, atacuri, sa ne ferească bunul Dumnezeu de Elvis la Primărie ca ne ia tot

  • Lăsând la o parte comentariile negative de aici, ieșiți la vot oameni buni. Uitati-va la istoricul candidaților și votați cu capul, nu crezând cuvinte goale.

    Personal eu o să votez Cristi Condrea, asta după ce am analizat toți candidații.

  • Vasile Nistor

    Dintre toți candidații din Rediu, anul asta domnul Condrea și echipa PNL au avut cea mai curată campanie. În rest au fost doar atacuri pe aceasi linie cu acest articol.

    Partea cea mai tristă e ca se bate gura de pomană pe subiectul asta în contextul în care am văzut postate dovezile ca e legal ce a făcut de cateva zeci de ori.

  • Eu tot cu Grosu votez , altu mai bun nu este

  • Lăsați vrăjeala

    Problema nu este destinația, doar scopul și însoțitorii

  • Mai ușor cu glumele cu „eu tot Grosu votez” ca poate va crede cineva :)))

  • Grosu primar, nu va mai agitati…

  • iak va dat mumu Condrescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *