Titlurile zilei

Tupeul său întrece orice limită! Daniel Timofte este protejat din toate părțile! Nimănui nu i se pare imoral că vrea să fie din nou manager, după ce acum 3 luni a fost demis pentru incompetență! – FOTO

Publicat: 06 sept. 2023
_____ Vizualizări 21 Comentarii
Tupeul său întrece orice limită Daniel Timofte este protejat din toate părțile Nimănui nu i se pare imoral că vrea să fie din nou manager după ce acum 3 luni a fost demis pentru incompetență - FOTO
Daniel Timofte se pare că este protejat din toate părțile, din moment ce nimănui nu i se pare ciudat sau imoral că medicul vrea să fie din nou manager

Concursul pentru ocuparea funcției de manager de la Spitalul Clinic Județean „Sf. Spiridon” Iași este învăluit în mister. Daniel Timofte se pare că este protejat din toate părțile, din moment ce nimănui nu i se pare ciudat sau imoral că medicul vrea să fie din nou manager, după ce acum 3 luni a fost demis de la conducerea unității medicale pentru incompetență

Reporterii BZI au discutat marți, 5 septembrie 2023, cu unicul candidat la concurs, prof. dr. Daniel Timofte, dar și cu dr. Corina Gîscă, președintele comisiei de concurs. Niciunul dintre cei doi nu a dorit să comenteze condițiile în care este organizat concursul pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Clinic Județean „Sf. Spiridon” Iași.

Daniel Timofte a fost demis pentru incompetență, iar acum vrea din nou la conducerea Spitalului „Sf. Spiridon”

La concursul organizat în această perioadă la Spitalul Clinic Județean „Sf. Spiridon” Iași, pentru ocuparea funcției de manager, s-a înscris doar prof. dr. Daniel Timofte, care în data de 28 iunie 2023 a fost demis de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, deoarece după evaluarea anuală a activităților managerilor unităților sanitare publice a primit calificativul „nesatisfăcător”.

Pe durata mandatului său, pacienții au avut foarte mult de suferit, fiind chiar nevoiți să-și achiziționeze singuri materialele sanitare și medicamentele, deoarece acestea lipseau din spital. Precizăm că, la doar o lună după demitere, dr. Daniel Timofte a fost numit, prin ordin al ministrului Sănătății, director medical al Spitalul Clinic Județean „Sf. Spiridon” Iași.

Reporterii BZI l-au contactat marți, 5 septembrie 2023, pe dr. Daniel Timofte pentru a-l întreba ce l-a determinat să se înscrie din nou la concurs pentru aceeași funcție din care a fost înlăturat acum doar trei luni în urmă din cauza incompetenței de care a dat dovadă pe durata anului 2022. Vizibil iritat, Daniel Timofte a refuzat să răspundă. Chirurgul a avut o atitudine total nepotrivită, ca și cum nimeni nu ar trebui să-și pună întrebări în legătură cu concursul la care este singurul candidat într-un spital public.

„Am văzut eu ce atitudine aveți. Să trimiteți solicitare scrisă”, a spus, extrem de nervos, dr. Daniel Timofte.

Dr. Corina Gîscă: „Nu pot spune dacă este imoral”

dr. Corina Gisca
Întrebată dacă i se pare ciudat sau imoral că dr. Daniel Timofte participă la concursul pentru funcția de manager, după ce acum trei luni a fost demis, dr. Corina Gîscă a refuzat să răspundă

Reporterii BZI au discutat și cu dr. Corina Gîscă, președintele comisiei de concurs și președintele Consiliului de Administrație al spitalului. Întrebată dacă i se pare ciudat sau imoral că dr. Daniel Timofte participă la concursul pentru funcția de manager, după ce acum trei luni a fost demis, dr. Corina Gîscă a refuzat să răspundă.

„Comisia de concurs se va asigura că va fi respectată legislația în vigoare. Concursul este organizat în conformitate cu prevederile Legii nr.95/2006, privind reforma în domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare și Ordinul M.S. nr. 1520/2016, privind aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de manager persoană fizică din spitalele publice din rețeaua proprie a Ministerului Sănătății. Nu pot spune dacă este imoral ca prof. dr. Daniel Timofte să participe la concurs”, a precizat dr. Corina Gîscă, președintele comisiei de concurs.

Deși a fost demis pentru incompetență, în cazul în care concursul organizat pentru funcția de manager nu va fi anulat, dr. Daniel Timofte are toate șansele să revină la conducerea Spitalului Clinic Județean „Sf. Spiridon” Iași.

Comentarii
  • Cînd vorbim de moralitate sau etică este bine să vedem cui ne adresăm.
    În plus moralitatea tine de structura noastră internă.
    Asa că acești oameni sigur nu au ac3ste valori.
    Ce să apere?
    Dacă nu au de aparat nimic sunt Lipsiti de scrupule si mai ales de RUSInE.
    SINDICATUL nici el nu are ce apara…
    Tac mîlc ca sa nu deranjeze pe nimeni și că sa le fie lor bine, iarasi un semn al lipsei de morala și etică .
    Sanitas, caci despre el vb, a avut in frunte pe TANASE.. Era el mai de la tara, ma dar macar spunea ceva… Spunea adevarul,asa cum credea de cuviinta si va spun eu de mai mult respect se bucura su el și Sindicatul decît acum.
    Dar nu e vb de Sindicat…!
    E vb de o făcătură de concurs și altceva nimic.

  • dosarul de inscriere ar trebui respins ,,,,de acu cateva luni a fost dat afara pentru incompetenta……………. pai cum? a devenit competent in cateva luni??? DOSARUL DE INSCRIERE TREBUIE RESPINS!

  • Nu este de mirare.
    In Romania totul este politic.
    Ce se mai aude de Azilele Groazei?….nimic,totul se ascune.
    Stati linistiti,Crevedia se inmormanteaza,prea multi politicieni si oameni(asa zis oameni)de afaceri sunt implicati.
    Totul se baga sub pres,suntem in Romania.

  • Tanase a fost un ipocrit . A profitat din plin fe funcție. Latra de ochii lumii ca sa-si acopere toate mizeriile . Și-a angajat în spital toată familia .

  • Nu le mai place unor medici să își exercite meseria la patul pacientului, le e așa de greu că mai bine aleargă după funcții că sunt doldora de bine plătite. Respectivul medic nu și-a arătat competența pe funcția de Manager. Deci nu e bun să administreze, dar din ce spun unii că e bun doar de medic în specialitatea lui. De ce să sfidezi și să te înghesui iar după acel ciolan, e clar, e banul nu profesionalismul. Hipocrate e aruncat în spate…

  • Sanitas-ul e cea mai mare infecție inventata pt fraieri,șefii de sindicat fura grosul,vacante in străinătate,case,conturi in Banca…restul “pufosilor”-ciocu’mic!!!

  • Terminați jigodiilor cu șantajul. Nu va aproba nimeni contractul ala de la policlinica mare, semnat cu infractorul Barliba care postează aici comentarii kilometrice.

  • De ce nu a mai candidat și alt doctor ? Păi cum avea să candideze de unul singur și să iasă pe locul 2 ? Cum a fost aprobat dosarul dacă 2 ani la rând a obținut calificativul „nesatisfăcător ” ?
    De ce nu s-a desfășurat o anchetă ca să se știe cum s-au cheltuit banii primiți că au ajuns pacienții să-și cumpere singuri materiale și medicamente ? Nu a fost un abuz în serviciu ? Se pare că se învârt afaceri și bani murdari și nu vrea nimeni să se bage în viesparul mafiot.

  • Voi care nu traiti si munciti in spital TACERE decat un tampit ca Mihai Corneliu mai bine Timofte,Mihai Corneliu sa plece la scoala primara sa predea caacolo se pricepe , face modele tipizate de cerere concediu odihna , ordine de serviciu , acum e obosit este iar in concediu,,,,,,,,,,,,,,,,

  • Analfabet și dobitoc mai ești ,nenicule!Tot Sanitas-ul-șefi sta doar in concedii pe banii contribuabililor ii doare in cot de pacienți sau sindicat!Daca ajungi in cel mai mare spital din Moldova sa vii cu medicamente de acasă-sunteți doar hoți și incompetenți!Valea!

  • Ptr anonimul Barliba. Acest escroc după ce nu a făcut nimic timp de 14 ani cât a fost manager și-a permis sa vândă spatii din policlinica și spital unor particulari. Nulitatea de Barliba nu știe ca din funcția de manager se pleca demn și ca mortul de la groapa nu se întoarce niciodată. La revedere nulitate și bătrânețe ușoară!

Adauga un comentariu