Eveniment-Social

UAIC a făcut un sondaj în rândul studenților, masteranzilor și doctoranzilor legat de cum ar dori aceștia să înceapă noul an universitar

Publicat: 01 sept. 2020
UAIC a făcut un sondaj în rândul studenților, masteranzilor și doctoranzilor legat de cum ar dori aceștia să înceapă noul an universitar
UAIC a făcut un sondaj în rândul studenților, masteranzilor și doctoranzilor legat de cum ar dori aceștia să înceapă noul an universitar

Reprezentanții studenților Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași au realizat un sondaj în care s-a cercetat în rândul studenților, masteranzilor și doctoranzilor de maniera în care se dorește începerea noului an universitar.

Sondaj al UAIC privind începerea noului an universitar 2020-2021

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași a organizat un sondaj prin care s-a dorit aflarea modalității de începere a noului an universitar în rândul studenților, masteranzilor și doctoranzilor. La aceasta cercetare au participat nu mai puțin de 11.164 de persoane, dintre care 9.045 de studenți, 2.046 de masteranzi și 72 de doctoranzi.

„𝐷𝑟𝑎𝑔𝑖 𝑐𝑜𝑙𝑒𝑔𝑖, 𝑣𝑎̆ 𝑚𝑢𝑙𝑡̦𝑢𝑚𝑖𝑚 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑟𝑎̆𝑏𝑑𝑎𝑟𝑒! 𝐴𝑚 𝑟𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑡 𝑐𝑢 𝑣𝑒𝑠̦𝑡𝑖, 𝑎𝑠̦𝑎 𝑐𝑢𝑚 𝑎𝑚 𝑝𝑟𝑜𝑚𝑖s. Ne-am bucurat că ați răspuns în număr foarte mare consultării noastre. Din cele 𝟏𝟏. 𝟏𝟔𝟒 𝐝𝐞 𝐫𝐚̆𝐬𝐩𝐮𝐧𝐬𝐮𝐫𝐢, 9.045 provin de la studenții înscriși la studiile de licență. Studenții masteranzi au răspuns în număr de 2.046, iar 72 de răspunsuri au fost de la studenții doctoranzi.

Am observat dorința și nevoia pe care o resimțim și noi, de a ne întoarce la viața de student, așa cum era înainte de pandemie. Totodată, ne-am bucurat să citim opiniile voastre, că înțelegeți măsurile impuse de autorități, pentru prevenirea răspândirii virusului și că vă doriți ca revenirea la universitate să fie una în siguranță.”, au transmis reprezentanții studenților UAIC Iași.

Cursurile să se desfășoare într-un regim mixt

Într-un procent de 59%, participanții au răspuns că își doresc revenirea la cursuri într-un regim mixt, astfel alternând învățământul on-line cu cel on-site. De asemenea, 23 de procente din persoanele care au participat la acest sondaj afirmă că își doresc o revenire la universitate desfășurând toate activitățile fizic.

„Majoritatea a răspuns că, pentru început, revenirea la cursuri să se desfășoare într-un regim mixt. Alternarea învățământului on-line cu cel on-site (seminarii on-site, cursuri on-line, întâlniri cu grupele divizate, astfel încât distanțarea fizică în săli să poată fi făcută conform reglementărilor în vigoare). 𝐍𝐮 𝐦𝐚𝐢 𝐩𝐮𝐭̦𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝟓𝟗% 𝐝𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭̦𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐮 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐭 𝐥𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚̆ 𝐢̂𝐬̦𝐢 𝐝𝐨𝐫𝐞𝐬𝐜 𝐬̦𝐢 𝐜𝐫𝐞𝐝 𝐢̂𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐬𝐜𝐞𝐧𝐚𝐫𝐢𝐮.

𝟐𝟑% 𝐢̂𝐬̦𝐢 𝐝𝐨𝐫𝐞𝐬𝐜 𝐨 𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐫𝐞 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐮𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞, 𝐜𝐮 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚̆𝐬̦𝐮𝐫𝐚̂𝐧𝐝𝐮-𝐬𝐞 𝐟𝐢𝐳𝐢𝐜. Acest lucru este de înțeles, deoarece cea mai mare parte dintre studenții care au ales această opțiune provin de la facultățile unde laboratoarele și activitățile fizice sunt esențiale (Facultatea de Fizică, Facultatea de Chimie, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Geografie și Geologie, Facultatea de Biologie, etc.).”, potrivit sursei citate.

Revenirea în totalitate la învățământ on-site nu este posibilă

Reprezentanții UAIC au declarat că în acest moment nu este posibilă o revenire totală la învățământul on-site, iar la data de 𝟏𝟎 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 se va lua o decizie oficială privind începerea noului an universitar. Referitor la cursurile în regim exclusiv on-line, doar un procent de 18% doresc acest lucru, reflectându-se îngrijorările privind răspândirea noului coronavirus.

„Menționăm că o revenire în totalitate la un învățământ on-site nu este posibilă în acest moment, datorită reglementărilor în vigoare. Însă, noi, studenții reprezentanți din Senatul UAIC, vom reitera importanța găsirii unor soluții optime pentru desfășurarea laboratoarele și activităților fizice esențiale indiferent de modul de începere al noului an universitar.

Restul studenților, 𝐢̂𝐧𝐭𝐫-𝐮𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐧𝐭𝐚𝐣 𝐝𝐞 𝟏𝟖% 𝐢̂𝐬̦𝐢 𝐝𝐨𝐫𝐞𝐬𝐜 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐧𝐨𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐚𝐧 𝐮𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐫 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐢𝐞 𝐢̂𝐧 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐦 𝐞𝐱𝐜𝐥𝐮𝐬𝐢𝐯 𝐨𝐧-𝐥𝐢𝐧𝐞. Acest lucru reflectă îngrijorările acestora asupra modului în care prevenția răspândirii virusului va fi implementată. Însă, în cazul în care vom reveni la universitate, din octombrie, ne vom asigura că UAIC va face toate eforturile posibile pentru a asigura implementarea și respectarea normelor în vigoare.”, potrivit sursei menționate anterior.

Comentarii
  • Parerea profesorilor nu conteaza? Daca un profesor se imbolnaveste cine il inlocuieste?
    Nu este firesc sa consulti doar studentii ignorand cu dispret profesorii.

  • sondajul e falsificat. studentii uaic nu au unde se caza asa ca nu doresc mixt. eva fi o harababura. nimeni nu plateste chirie in iasi ca sa se duca la cateva seminarii mai ales la fac la care se poate face online. caminele sunt putine iar cu 2 in camera locurile vor fi si mai putine. unde sa stea in iasi ? chiriile vor exploda pe fondul cererii din septembrie. s-a putut vota si de 10 ori de pe acelasi cont asta e magaria de asta a iesit procentul. realitatea e alta.

Adauga un comentariu