Razboi în Ucraina

Ucraina a format „Gărzile ofensive”, unități în care s-au înscris zeci de mii de voluntari

Publicat: 01 apr. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Ucraina a format Gărzile ofensive unități în care s-au înscris zeci de mii de voluntari
Ucraina a format „Gărzile ofensive”, unități în care s-au înscris zeci de mii de voluntari

Ucraina a format „Gărzile ofensive”, unități în care s-au înscris zeci de mii de voluntari și care vor intra în scenă pentru „dezocuparea” teritoriilor cucerite de ruși, conform Ukrinform.

Ministrul Afacerilor Interne din Ucraina, Ihor Klimenko, a anunțat vineri, că unitățile principale sunt aproape formate, motiv pentru ca cei care mai doresc să intre în „Garda Ofensivă” vor fi înscriși în unități de rezervă.

„Am primit câteva zeci de mii de cereri de înscriere la „Garda Ofensivă”. Oamenii au aplicat din toate regiunile țării noastre. Aceasta este o mișcare de voluntariat. Am suspendat înscrierile pentru „Garda Ofensivă” deoarece unitățile sunt practic formate. În același timp, avem o mulțime de chestionare și cereri de admitere completate, așa că am decis să continuăm formarea unităților noastre de rezervă”, conform acestuia.

Brigăzi de asalt la baza cărora se află polițiștii activi, de frontieră și luptătorii Gărzii Naționale

Structura reprezintă brigăzi de asalt la baza cărora se află polițiștii activi, polițiștii de frontieră și luptătorii Gărzii Naționale. Ele vor intra în acțiune atunci când Ucraina va desfășura ofensiva pe scară largă în încercarea de a-i împinge pe ruși cât mai mult spre granițe.

Peste 35.000 de cereri pentru aderarea la brigăzile „Gărzii Ofensive” au fost depuse în Ucraina. Dintre aceștia, peste 16.000 aparțin unor unități care fac parte din Garda Națională.

Cea mai tânără candidată care a depus o cerere are 18 ani, iar cea mai în vârstă are peste 60 de ani.

O parte din membrii Gărzii ofensive pot putea pleca în străinătate pentru antrenament atunci când sosesc informații că armele occidentale sunt disponibile.

Vladimir Putin recrutează 147.000 de soldați

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind recrutarea în primăvară pentru serviciul militar a aproape 150.000 de soldați. Potrivit decretului, în perioada 1 aprilie – 15 iulie, 147.000 de persoane ar trebui să fie chemate pentru serviciul militar.

În toamna anului 2022, au fost chemate 120 de mii de persoane, iar în primăvara anului 2022 – 134.5 mii.

Comentarii
  • Auzi, cica Garzi ofensive.
    Se activeaza rachetii!
    Ucraina TREBUIE sa se dezmembreze!
    Ucraina TREBUIE sa ne cedeze pamanturile rupte prin jaf din trupul patriei muma Romania Mare.
    Astazi este o zi de trista amintire!
    Masacrul de la Fântâna Albă a avut loc la 1 aprilie 1941, în Bucovina de Nord unde între 2000 și 4000 de români au fost uciși de către trupele sovietice când încercau să treacă granița din URSS-Ucraina în România.

  • Ioane spui istoria pe care o stii sau care-ti convine deci cei care au tras la Fantana Alba au fost rutZi pe care-i pupa-n cwr lumea haurara de pe la noi,la Bucha si Irpin au fost trupe rutZesti din estul indepartat langa Mongolia,trupele rutZe au facut prapad in Romania cat au stationat dupa ce razboiul sa terminat,ucrainenilor le-a ajuns cutitul la os.Ai auzit de Holodomor?

Adauga un comentariu