Sport

UEFA, anunț emoționant despre reluarea competițiilor: „Fotbalul a supraviețuit multor pandemii și războaie. Vom învinge!”

Publicat: 06 mai 2020

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a anunțat că fotbalul va fi reluat pe continent în perioada următoare, dar se va disputa în condiții speciale. Președintele forului continental recunoaște importanța reînceperii competițiilor pentru întreaga societate, sportul având puterea să ofere „senzația de normalitate” persoanelor.

Anunțul UEFA despre reluarea fotbalului

„Vom învinge pandemia de coronavirus, dar, până la o victorie definitivă, fotbalul poate oferi energie pozitivă oamenilor. Acest virus ne-a făcut să înțelegem cât de vulnerabili suntem și, până în momentul în care fotbalul va fi reluat, oamenii nu vor avea senzația de normalitate. Se va schimba fotbalul? Cu siguranță, dar vor fi anumite schimbări temporare. Fotbalul a supraviețuit multor pandemii și războaie și după o perioadă de timp va fi la fel cum îl cunoșteam înainte. Când autoritățile vor permite, sportivii vor reveni pe teren cât mai curând cu putință, dar, în mod evident, doar după ce vor fi testați”, a declarat Aleksander Ceferin, citat de Tuttomercatoweb.

Pandemia de coronavirus a suspendat competițiile fotbalistice de pe continent la începutul lunii martie și, cel mai probabil, campionate precum Bundesliga, Serie A și La Liga, vor fi reluate în iunie, multe dintre cluburi începând deja ședințele de pregătire.
În România, Klaus Iohannis a anunțat că starea de urgență nu va fi prelungită după 15 mai, moment în care antrenamentele vor putea fi reluate.

Adauga un comentariu