Remedii naturiste

Ulei esențial de grapefruit: care sunt beneficiile pentru sănătate

Publicat: 24 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ulei esențial de grapefruit care sunt beneficiile pentru sănătate
Uleiul de grapefruit ajută la drenarea retenției de apă.

Purificator, tonifiant, drenant, uleiul esențial de grapefruit conține numeroase beneficii pentru sănătate.

Extractul de semințe de grepfrut este recunoscut pentru acțiunea sa antimicrobiană și antibacteriană. Uleiul esențial de grapefruit conține, de asemenea, anumite proprietăți și este un adevărat aliat pentru sănătate.

Partea de grapefruit folosită pentru a dezvolta un ulei esențial de bună calitate este coaja. Cele două procese principale de producție sunt distilarea cu abur și presarea zestului, care produce o esență. Aceste două procese, uneori utilizate consecutiv, fac posibilă obținerea uleiului esențial de grapefruit.

Care sunt beneficiile uleiului esențial de grapefruit

Acest ulei esențial este deosebit de bogat în limonen (+90%), o componentă a familiei biochimice de monoterpene, care îi conferă proprietăți decongestionante sau chiar antiseptice. Are, de asemenea, un efect tonifiant împotriva scăderii temporare a formei, este liniștitor pentru minte și ajută în mod pozitiv în caz de depresie pe termen scurt.

Uleiul esențial de grapefruit este purificator

Acest ET este antibacterian și antiviral, deci poate fi utilizat pentru purificarea aerului ambiant prin difuzie. Se recomandă difuzarea a câtorva picături din acest ulei esențial timp de 20 de minute, de două ori pe zi.

O acțiune drenantă

Uleiul esențial de grapefruit are o acțiune drenantă și decongestionantă. Prin urmare, îmbunătățește circulația sanguină și limfatică. Este indicat astfel să lupți împotriva aspectului pielii de coaja de portocală și a retenției de apă, potrivit Femme Actulle.

„Pentru a tonifica circulația sângelui și pe cea limfatică și a elimina celulita, recomandăm aplicarea pielii, întotdeauna diluată în ulei vegetal”, explică Laura Breiller-Tardy.

Adesea prezentat ca un ulei esențial de „slăbire”, uleiul de grapefruit ajută la drenarea retenției de apă și la îmbunătățirea lipolizei celulelor grase. Pentru a va bucura de aceste beneficii, ar trebui aplicat pe o zonă vizată și nu pe întregul corp. Masajul trebuie să fie viguros, de jos în sus, dar rezultatele vor fi în mod evident limitate dacă utilizarea acestuia nu este asociată cu un stil de viață sănătos.

De asemenea, este posibil să utilizați ulei esențial de grapefruit în sinergie pentru a crește de zece ori beneficiile sale de slăbire.

Uleiul esențial de grapefruit este bun pentru digestie

Uleiul esențial de grapefruit are, de asemenea, o acțiune asupra sferei digestive: se știe că calmează greața, stimulează digestia și are proprietăți de a limita foamea. Pentru a profita de proprietățile sale digestive, medicul naturist recomandă să se foloseasca una până la două picături în puțină miere, după prânz și cină. Cu toate acestea, este întotdeauna de preferat să cereți sfatul unui terapeut instruit în aromoterapie sau al unui farmacist înainte de ingestia regulată a unui ulei esențial.

Adauga un comentariu