Cancan

Ultimele cuvinte ale lui Petrică Mâțu Stoian pentru Alin Gabriel Matei! „Mi-a scris vineri seara…”

Publicat: 14 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ultimele cuvinte ale lui Petrică Mâțu Stoian pentru Alin Gabriel Matei Mi-a scris vineri seara
Alin Gabriel Matei a vorbit despre ultima conversatie purtata cu Petrica Matu Stoian

Petrică Mâțu Stoian și Alin Gabriel Matei, fiul de suflet al artistului, au purtat o conversație la telefon cu doar o zi înainte de tragicul eveniment. Cântărețul de muzică populară s-a stins din viață pe 6 noiembrie 2021, la Spitalul de Urgență din Reșița.

Artistul ajunsese acolo în dimineața aceleiași zile, pentru a efectua prima ședință de terapie post-COVID cu oxigen hiperbar și a început să tușească sânge. Din nefericire, toate eforturile depuse de medici au fost în zadar. La doar câteva ore Petrică Mâțu Stoian a intrat în șoc septic și medicii nu au mai putut decât să-i declare decesul.

Ultimele cuvinte ale lui Petrică Mâțu Stoian pentru Alin Gabriel Matei

Alin Gabriel Matei și Petrică Mâțu Stoian s-au cunoscut la un concurs de talente, acolo unde tânărul a reușit să-l impresioneze, iar de atunci au fost precum un tată și un fiu. Cei doi vorbeau aproape zilnic și se vedeau foarte des. Ultima oară când l-a auzit pe regretatul solist a fost chiar cu o zi înainte ca acesta să moară.

Artistul l-a îmbărbătat pe fiul său și l-a îndemnat să fie puternic în fața tuturor și, de asemenea, să fie mai bun ca toți ceilalți colegi de breaslă de-ai lor!

„Ultima amintire a fost în momentul în care am filmat alături de el pentru Sărbătorile de Iarnă. Adică chiar în joia de dinaintea decesului lui. Vineri, pe la prânz, chiar am vorbit cu dumnealui la telefon.

Ajunsese la clinică, se simțea bine și era nerăbdător să facă procedurile. Apoi, mi-a dat și un mesaj, seara, vineri, cu o zi înainte de nefericitul eveniment. Mi-a zis: Să fii tare, peste ei! Te pupă Nenea! Atât. A fost ultimul mesaj de la el. Cred că am fost printre ultimele persoane cu care a vorbit, la care s-a gândit”, a declarat Alin Gabriel Matei pentru  Fanatik.

Petrică Mâțu Stoian nu se gândea la moarte

Din ultimele discuții pe care le-a purtat cu tatăl său spiritual, Alin Gabriel Matei susține că acesta nu se gândea la moarte și că Mâțu Stoian își făcea planuri pentru un nou album.

„Nu se aștepta nimeni, nici el, să aibă asemenea probleme. Din ce am vorbit cu dumnealui, nici nu se gândea la moarte, un om care se gândește la moarte nu își face planuri de viitor. Era o persoană veselă, optimistă, cu planuri de viitor. Voia să definitiveze albumul pe care îl pregătea alături de orchestra Nicolae Botgros, avea mai multe proiecte”, a mai adăugat fiul de suflet al interpretului de muzică populară.

Doru Gușman, impresarul lui Petrică Mâțu Stoian, i-a dăruit piesa vestimentară tradițională fiului de suflet al acestuia.

„Mi-a lăsat moștenire ceva. Am primit o iie pe care mi-o promisese acum ceva vreme. O voi purta cu cel mai mare drag de fiecare dată când voi merge la spectacole, la filmări, la evenimente. Am primit-o după moartea lui, mi-a dat-o domnul profesor Doru Gușman, chiar vreau să îi mulțumesc pe această cale lui și surorilor domnului Petrică Mâțu Stoian”,  a mai explicat tânărul pentru sursa citată anterior.

Adauga un comentariu