Actualitate

Un afacerist ieșean, condamnat după decesul unui angajat! Acesta va trebui să plătească și o amendă penală în valoare de 18.000 lei

Publicat: 20 nov. 2019

Angajatul unei companii ieșene a decedat în timp ce efectua lucrări pe un imobil. În urma incidentului, procurorii au trimis în fața instanței atât firma respectivă, cât și pe reprezentantul ei. Judecătorii au decis condamnarea acestora

Reprezentantul unei cunoscute firme din județul Iași a fost pedepsit de judecători. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Adrian Mario Zanvettor, în urma unui tragic accident de muncă.

„Instanța îl condamnă pe inculpatul Zanvettor Mario Adrian la pedeapsa rezultantă de doi ani și două luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, au precizat judecătorii ieșeni.

De asemenea, instanța l-a obligat pe bărbat la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul unei instituții aflate în subordinea Primăriei Municipiului Iași, fie în cadrul unei instituții aflate în subordinea Consiliului Local Iași.
În același dosar, judecătorii au dispus condamnarea societății comerciale Izoserv SRL, cu sediul în satul Miroslava, la pedeapsa principală a amenzii penale în cuantum de 18.000 de lei, calculată prin înmulțirea unui număr de 120 de zile-amendă, pentru ucidere din culpă.
De remarcat este faptul că sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Un accident tragic

Procesul penal a început pe data de 14 martie 2019. La acea dată, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au decis trimiterea în judecată a reprezentantului cunoscutei firme Izoserv SRL, Adrian Mario Zanvettor. Acesta a fost acuzat de ucidere din culpă și neluarea măsurilor de siguranță și securitate în muncă. Tot atunci a fost trimisă în fața instanței și firma Izoserv, pentru ucidere din culpă.

Potrivit anchetatorilor, în 2015, firma amintită obținuse un contract pentru lucrări de hidroizolație la acoperișul unui imobil de pe strada Imașului, din Miroslava. Oamenii legii au mai menționat că, pe data de 12 mai 2015, unul dintre angajații societății și-a pierdut viața.
Înălțimea imobilului era de 18 metri, iar, pe acoperiș, ar fi urcat mai mulți muncitori pentru a realiza lucrările. Numai unii dintre muncitori aveau echipamentul complet de siguranță, prevăzut de legislația în vigoare, potrivit anchetatorilor.
Procurorii ieșeni au susținut că victima, Ionel B., nu avea centura respectivă, dar, chiar și așa, ar fi urcat pe acoperiș.
Oamenii legii au adăugat că, la un moment dat, Ionel B. s-a dezechilibrat, a căzut de la înălțimea de 18 metri și, din pricina leziunilor suferite, a decedat.loading...

Adauga un comentariu