Actualitate

Un alt medic de familie prins de poliţişti. Oferea consultaţii inclusiv copiilor

Publicat: 22 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un alt medic de familie prins de poliţişti. Oferea consultaţii inclusiv copiilor
Bărbatul este acum cercetat pentru exercitarea fără drept a unei profesii, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv acces ilegal la un sistem informatic

Un alt medic de familie prins de poliţişti. Un bărbat de 36 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Sibiu după ce în luna iulie a anului trecut, impostorul a consultat mai multe persoane, inclusiv copii, a dat rețete și a semnat trimiteri la controale de specialitate.

Bărbatul este acum cercetat pentru exercitarea fără drept a unei profesii, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv acces ilegal la un sistem informatic.

barbat in halat alb, stetoscop, medic
Bărbatul ar fi introdus date în aplicaţia informatică ce este conectată la sistemul de asigurări de sănătate pentru decontarea serviciilor prestate

Un alt medic de familie prins de poliţişti

Conform declaraţiilor Poliţiei, în data de 5 iulie 2021, bărbatul s-ar fi prezentat la un cabinet de medicină de familie din localitatea Nocrich, unde, cu acordul medicului titular, ar fi oferit consultaţii unui număr de 15 persoane. Mai mult, ar fi eliberat două bilete de trimitere, precum şi 20 de reţete medicale compensate integral sau parţial.

Printre pacienții tratați de medicul de familie prins de polițiști, se numără adulți și copii, inclusiv și un copil în vârstă de 1 an și 3 luni.

În urma cercetărilor efectuate, s-a scos la iveală şi faptul că folosind user-ul şi parola furnizate de medicul titular, bărbatul ar fi introdus date în aplicaţia informatică ce este conectată la sistemul de asigurări de sănătate pentru decontarea serviciilor prestate, sume ce au fost decontate ulterior.

Marți, 1 martie, bărbatul va fi prezentat instanței.

halat alb, medic, stetoscop
Impostorul a consultat mai multe persoane, inclusiv copii, a dat rețete și a semnat trimiteri la controale de specialitate

Medici prinși fără studii de specialitate

În edițiile trecute ale Cotidianului BZI, a fost prezentat cazul unui alt cadru medical fals. Medicul estetician a fost descoperit de către polițiștii români. Acesta efectua mai multe intervenții estetice fără a avea drept de profesie. Oamenii legii au găsit mai multe substanţe utilizate pentru astfel de intervenții, dar și mai multe seringi.

Nu este primul caz în care persoane care nu au drept de practică, fac anumite intervenții estetice. Cel mai recent incident s-a produs în București, unde o mamă și fiica acesteia efectuau operații estetice minim invazive, deși nu dețineau nici o specializare.

Anchetatorii au precizat faptul că în perioada iulie 2018 – ianuarie 2022, cele două femei în vârstă de 43, respectiv 24 de ani efectuau activități de estetică medicală folosind substanţe specifice. Femeile nu aveau competențele necesare practicării meseriei și nici nu declarau organelor fiscale veniturile obținute. Tot oamenii legii au arătat faptul că în timpul perchezițiilor au fost confiscate cinci aparate electronice care erau folosite în activitățile de estetică medicală.

Probabil cel mai cunoscut caz este cel al lui Matteo Politi. Matteo a fost protagonistul unui scandal imens în România. Cu doar 8 clase, bărbatula reușit să falsifice diplome și lucrări care să-i ofere dreptul de a opera. Ultima informație legată de activitatea medicului fals a apărut în mass-media în 2020, în momentul în care o femeie a constatat faptul că Matteo Politi livrează mâncare.

Acum însă, un alt medic de familie prins de poliţişti este în prim plan. Acesta oferea consultații chiar și copiilor, deli nu avea nici o acreditare specifică meseriei.

medici intr-o sala de operatie

Adauga un comentariu