Local

Un bărbat a uitat o borsetă cu mii de lei pe o bancă din Gara Iași. Îngerul păzitor, șeful de tren din Suceava, a predat bunul la Poliție

Publicat: 03 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat a uitat o borsetă cu mii de lei pe o bancă din Gara Iași. Îngerul păzitor șeful de tren din Suceava a predat bunul la Poliție
Vasilică Săvuț este îngerul păzitor al unui bărbat din Iași și eroul zilei

Românii încă se pot mândri cu oameni cu sufletul mare. Un bărbat din Iași a uitat o borsetă în care se aflau 43.000 de lei, iar Vasilică Săvuț, șeful de tren din Suceava, a găsit-o pe o bancă. Primul gând? A predat urgent bunul Poliției.

Incidentul a avut loc luni dimineață, 1 august 2022, în jurul orei 10.30, în Gara Iași.

O borsetă cu mii de lei, uitată pe o bancă din Gara Iași, înapoiată de șeful de tren Suceava

Vasilică Săvuț, îngerul păzitor al unui bărbat din Iași și eroul zilei, aștepta trenul 1830 Galați – Cluj pe care urma să-l deservească și a observat pe o bancă o borsetă a cărui propietar nu se afla în zonă. S-a apropiat și a rămas înmărmurit când a văzut că era plină de bani. A predat borseta de îndată, fără să se gândească vreo secundă să-și însușească vreo bancnotă.

”M-am apropiat și am ridicat borseta. La mică depărtare erau un domn și o doamnă și am mers la ei. Am deschis borseta și am văzut că era plină cu bani. Ca să fiu sincer, mi-au tremurat picioarele. Am mers mai apoi la Poliția TF din Iași și am predat borseta, în care erau circa 43.000 de lei”, a mărturisit șeful de tren, Vasilică Săvuț.

La scurt timp după gestul său civic, a apărut și persoană păgubită, care i-a mulțumit CFR-istului pentru gestul de a preda borseta cu bani la poliție. Bărbatul și-a dat seama că a uitat borseta pe bancă după mai mult timp, moment în care voia să cumpere doi covrigi. Vasilică Săvuț, care lucrează la CFR de mai bine de 3 decenii nu este la prima faptă bună de acest fel. În urmă cu aproximativ 6 ani a găsit o borsetă în care se aflau 40.000 de dolari.  Ca și acum, a predat bunul găsit la Poliție.

”Aceste două cazuri sunt cele în care erau sume foarte mari de bani, dar portofele cu acte și bani mai puțini am găsit de foarte multe ori. Niciodată nu m-am gândit să îmi însușesc vreun bun găsit pentru că nu ar fi normal. Dacă se poate să ajut un om în necaz o fac cu mare bucurie”, a mai spus Vasilică Săvuț, pentru www.monitorulsv.ro.

Alt caz la Iași. Doi polițiști au înapoiat geanta unei femei

Un alt caz asemănător s-a produs pe raza comunei Trifeşti. O femeie a pierdut o geantă cu bunuri şi bani, pe drumul public. Doi poliţişti care patrulau au descoperit geanta şi au identificat-o pe păgubita care pierduse suma de 7.600 lei. Întâmplarea a avut loc într-o zi importantă pentru respectiva ieşeanca, fiind naşă de cununie.

„Colegii noștri i-au restituit geanta cu bunuri și cei aproximativ 7.600 de lei, proprietara fiind profund recunoscătoare femeii care a anunțat polițiștii, dar și colegilor noștri care au ajutat-o să își recupereze bunurile într-un timp atât de scurt. O felicităm pe femeia care a predat geanta colegilor noștri, pentru gestul său și apreciem spiritul civic de care a dat dovadă, reprezentând un exemplu demn de urmat pentru ceilalţi. Totodată, suntem mândri de colegii noștri care au dat dovadă de implicare și profesionalism și care au contribuit la crearea unui final fericit al poveștii”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Cazul borsetei uitate în Gara Iași nu este singular, un ieșean a găsit o sumă importantă de bani la un bancomat și i-a restituit. Spiritul civic încă continuă să fie prezent în fiecare român.

Adauga un comentariu