Local

Un bărbat din comuna Ciurea a fost plasat sub control judiciar după ce a comis mai multe infracțiuni în doar câteva ore

Publicat: 07 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat din comuna Ciurea a fost plasat sub control judiciar după ce a comis mai multe infracțiuni în doar câteva ore
Vasile Iulian Grămadă a fost plasat sub control judiciar, după ce a comis mai multe infracțiuni în doar câteva ore

El este bărbatul din comuna Ciurea care a fost plasat sub control judiciar pentru că a comis patru infracțiuni în doar câteva ore. Individul a fost nevoit să ofere explicații anchetatorilor

Vasile Iulian Grămadă a fost plasat sub control judiciar după ce a comis mai multe infracțiuni în doar câteva ore. Totul a început în data de 27 septembrie 2023, în jurul orei 08:00, când s-a dus la barul din comună și ar fi inițiat un scandal monstru cu o femeie căreia i-a adresat amenințări cu moartea și cu acte de violențe, tulburând ordinea și liniștea publică.

Un bărbat din comuna Ciurea a fost plasat sub control judiciar pentru că a comis patru infracțiuni în doar câteva ore

Vasile a vrut să aibă ce nota în „CV” și a continuat să calce greșit. A vrut să plece acasă și s-a urcat la volanul unui autoturism, fără a deține carnet de conducere. Chiar dacă a fost atenționat, inculpatul nu s-a speriat și a doua zi dimineață a plecat la drum cu aceeași mașină. A încremenit când i-au ieșit polițiștii în față, dar nu s-a lăsat intimidat și a prezentat un permis eliberat de autoritățile spaniole, cu privire la care s-a constatat că ar fi contrafăcut.

„La data de 27.09.2023, organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 2 Poliţie rurală Ciurea s-au sesizat din oficiu şi au dispus începerea urmării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere prev. de art. 335 alin. 1 Cod penal, tulburarea ordinii şi liniştii publice prev. de art. 371 alin. 1 Cod penal şi ameninţare prev. de art. 206 alin. 1 Cod pen. ulterior dispunându-se extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere prev.  de art. 335 alin. 1 Cod penal și uzul de fals prev. de art. 323 Cod penal. În ce priveşte circumstanţele faptice, s-au reţinut în esenţă următoarele: La data de 27.09.2023 în jurul orei 07:54, inculpatul de gen masculin aflat în interiorul unui magazin dintr-o comună a judeţului Iaşi, ar fi provocat scandal, ar fi adresat cuvinte şi expresii jignitoare, precum și amenințări cu acte de violență și cu moartea la adresa persoanei vătămate de gen feminin, acte care i-ar fi creat acesteia o stare de temere.

Totodată, prin acțiunile sale, inculpatul ar fi creat o stare de temere persoanelor aflate în magazin, tulburând ordinea și liniștea publică. La aceeași dată în jurul orei 08:00, acelaşi inculpat ar fi condus un autoturism pe drumul public din faţa aceluiaşi magazin fără a deține permis de conducere valabil, iar la data de 28.09.2023 ar fi condus acelaşi autoturism pe un drum public, fiind depistat și oprit în trafic de organele de poliție, iar cu ocazia solicitării documentelor ar fi prezentat organelor de poliție un permis de conducere pretins eliberat de autoritățile spaniole, cu privire la care s-a constatat că ar fi contrafăcut. Prin ordonanţa din data de 02.10.2023, s-a dispus reţinerea inculpatului pe o durată de 24 de ore, după care procurorul de caz a înaintat Judecătoriei Iaşi, referat cu propunere de arestare preventivă a acestuia.

La data de 03.10.2023, Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi a respins propunerea de arestare preventivă, dispunând faţă de inculpat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Prin rechizitoriul din data de 23.11.2023 s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului, sub aspectul comiterii în concurs real a infracţiunilor de ameninţare prev. de art. 206 alin. 1 Cod pen., conducerea unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată prev. de art. 335 alin. 1 Cod pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod pen., tulburarea ordinii şi liniştii publice prev. de art. 371 alin. 1 Cod pen. şi uz de fals prev. de art. 323 Cod pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod pen.

Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţia de nevinovăţie”, a transmis procurorul Ștefan Fânariu, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Un alt bărbat care a circulat cu un autoturism fără numere de înmatriculare a fost reținut și plasat sub control judiciar

Bărbatul care s-a ales cu dosar penal după ce a condus un autoturism fără plăcuțe de înmatriculare și fără permis a fost reținut și plasat sub control judiciar. Agenții din cadrul Secției IV de Poliție Urbană și un jandarm au oprit pentru control, pe strada Ciric, din municipiul Iași, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani. Inițial, șoferului i s-a efectuat semnal regulamentar de oprire pentru că mașina nu avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare, însă el și-a continuat deplasarea, polițiștii procedând la urmărirea lui.

Bărbatul a părăsit apoi autoturismul, încercând să fugă în zona unui club, însă a fost imediat imobilizat și dus la sediul poliției pentru verificări. În urma acestui incident s-a constatat faptul că individul nu are permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis.

Rămâne de văzut ce vor mai decide anchetatorii în legătură cu cazul bărbatului din comuna Ciurea, care a fost plasat sub control judiciar fiindcă a comis mai multe infracțiuni.

Adauga un comentariu