International

Un bărbat din Hong Kong a fost arestat pentru că a adus un omagiu reginei Elisabeta a II-a

Publicat: 20 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat din Hong Kong a fost arestat pentru că a adus un omagiu reginei Elisabeta a II-a
Un bărbat a fost arestat în Hong Kong după ce a cântat un cântec despre protestele din 2019

Un bărbat din Hong Kong care a mers luni seară la consulatul britanic pentru a-i aduce un omagiu reginei Elisabeta a II-a, printre zeci de oameni în doliu, a fost arestat.

Bărbatul a cântat mai multe melodii care au făcut referire la protestele din 2019 din Hong Kong, lucru care este interzis în oraș. Sute de magazine şi agenţii ale firmelor şi băncilor din China continentală au fost devastate. Manifestanţii au susţinut la acel moment că guvernul comunist vrea să impună legile chinezeşti şi în Hong Kong

Bărbat din Hong Kong arestat pentru că a adus un omagiu reginei Elisabeta a II-a

Rapoartele locale spun că bărbatul din Hong Kong, în vârstă de 43 de ani, a cântat mai multe cântece la un instrument muzical, aducând un omagiu reginei Elisabeta a II-a, inclusiv una legată de protestele din 2019, precum și imnul național britanic.

El a fost reținut în conformitate cu legea sediției din epoca colonială, a declarat poliția pentru BBC Chinese. Această lege fusese până nu demult folosită rar de procurori. Dar în ultimele luni s-a înregistrat un număr tot mai mare de persoane acuzate în temeiul acestei legi, inclusiv cinci logopediști care au fost găsiți vinovați la începutul acestei luni de publicarea unor cărți „sedițioase” pentru copii. Imagini distribuite pe scară largă pe rețelele de socializare îl arată pe bărbatul care stă în fața consulatului cântând „Glory to Hong Kong”, imnul neoficial al protestatarilor în timpul protestelor pro-democrație din 2019, la armonica să.

O mulțime numeroasă, care s-a adunat pentru a urmări o transmisie online în direct a funeraliilor de stat a reginei din Marea Britanie, este văzută cântând mai multe melodii.

Ce melodie a cântat bărbatul din Hong Kong care a fost arestat

Versurile piesei fac referire la „lacrimile de pe pământul nostru” și menționează, de asemenea, „democrație și libertate”. Poliția a declarat pentru BBC că bărbatul a fost reținut sub suspiciunea că a comis un „act cu intenție sedițioasă”. În ultima săptămână, hongkonghenii s-au aliniat ore întregi pentru a-și aduce un omagiu reginei, în ceea ce a fost poate cea mai mare demonstrație de afecțiune față de regretatul monarh văzut în afara Marii Britanii.

Orașul, fost o colonie britanică, a revenit sub dominația chineză în 1997. În condițiile predării, China a fost de acord să guverneze Hong Kong-ul sub principiul „o țară, două sisteme”, în care orașul se va bucura de „un grad ridicat de autonomie, cu excepția afacerilor externe și de apărare” pentru următorii 50 de ani.

Dar reprimarea protestelor, impunerea de către Beijing a legii sale privind securitatea națională și permiterea doar „patrioților” să guverneze sunt văzute de mulți ca nerespectând această promisiune. Este bine de menționat faptul că Hong Kong are o importanță strategică deosebită pentru Asia. Fiind regiunea cea mai dezvoltată de pe continent, orașul aducând un aport considerabil din punct de vedere economic statului comunist. Așadar, acest bărbat din Hong Kong a fost arestat pentru că a cântat aducând un omagiu reginei Elisabeta a II-a lucru care a devenit o obișnuință în locația mai sus menționată.

Adauga un comentariu