Economic Local

Un bărbat din Iași așteaptă de zece luni banii de la City Insurance, după ce o avarie la instalația de apă i-a distrus locuința

Publicat: 18 ian. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Un bărbat din Iași așteaptă de zece luni banii de la City Insurance după ce o avarie la instalația de apă i-a distrus locuința
Ieșenii așteaptă de anul trecut banii de la City Insurance

Un bărbat din Iași așteaptă, din luna martie a anului trecut, despăgubirile de la firma de asigurări City Insurance, care a falimentat. O avarie la instalația de apă i-a distrus locuința, iar bărbatul a plătit câteva mii de lei pentru pagubele care nu au mai fost plătite de compania de asigurări. În situația lui sunt zeci de persoane din județ

Falimentul City Insurance a avut efecte nedorite pentru ieșenii care au solicitat despăgubiri pentru diverse situații. Dacă o parte dintre aceste contracte au fost onorate de compania de asigurări, cele mai multe sunt în așteptare. Specialiștii în asigurări spun că despăgubirile vor fi achitate în această lună, după ce au fost îndeplinite toate procedurile pentru plata despăgubirilor. Un bărbat din Iași așteaptă de zece luni, respectiv din martie 2022, banii de la City Insurance, după ce o avarie la instalația de apă i-a distrus locuința.

„Cererile de despăgubiri sunt din luna martie 2022. Avem câteva care s-au achitat anul anterior, dar sunt întârzieri în continuare. E vorba de diverse despăgubiri de bunuri, locuințe, cum este cazul unei persoane care a avut o avarie la instalația de apă și așteaptă banii de la firma de asigurări. Luna aceasta se vor face plățile către beneficiari”, susține Cosmin Crăcană, Senior Broker în cadrul Destine Asigurări.

Falimentul City Insurance a afectat ieșenii

Scandalul polițelor de asigurare a izbucnit după ce firma City Insurance a intrat în faliment. Clienții din Iași care au achiziționat pachetele oferite de această companie au avut de suferit din cauza acestei situații neașteptate. Tarifele practicate de companie au fost cele mai mici de pe piață, de aceea aceasta a avut milioane de clienți. După ce firma a falimentat, prețurile pentru asigurări au crescut sau chiar s-au dublat în unele situații.

Specialiștii în asigurări mai spun că a crescut numărul cererilor pentru asigurările de locuințe după ce a izbucnit un incendiu la o sală de fitness, în cartierul Galata.

„A fost un boom de solicitări pentru asigurările de locuințe după ce a avut loc acel eveniment. Oamenii s-au speriat și ne-au sunat să ne întrebe de acest tip de asigurare și au încheiat polițele. A crescut apetitul clienților pentru asigurările de viață și sănătate, dar și pe latura de economisire.

Vor să creeze un fond de economii. Noi le recomandăm să pună alocația copiilor, dacă e vorba de un fond de economisire pentru copii. La 18 sau la 25 de ani vor avea un fond adaptat inflației, cu un mic profit”, mai spune Cosmin Crăcană.

A crescut numărul asigurărilor de sănătate

La nivel național, numărul asigurărilor de sănătate a crescut anul trecut cu 20 la sută, iar la Iași s-a înregistrat o creștere cu 40 la sută a primelor de asigurare, indiferent de tipul poliței de asigurare. Ieșenii fac și asigurări internaționale de sănătate pentru intervenții chirurgicale, cum este transplantul de organe, cu sume cuprinse între 1 milion de dolari și nelimitat, în funcție de bugetul pe care îl are clientul. De asemenea, în ultimii ani, tot mai multe persoane își asigură bunurile de valoare.

Pe de altă parte, ieșenii afectați de falimentul City Insurance pot solicita informații de la brokerii de asigurări.

Comentarii
Adauga un comentariu