Prima pagină » National » Un candidat independent la Primăria Municipiului Brașov a amenințat-o pe președinta BEC Brașov
Un candidat independent la Primăria Municipiului Brașov a amenințat-o pe președinta BEC Brașov

Un candidat independent la Primăria Municipiului Brașov a amenințat-o pe președinta BEC Brașov

09 iun. 2024, 14:40,
BZI.ro, în National

Un incident violent s-a petrecut în Brașov. Din primele informații, se pare că un candidat independent la Primăria Municipiului Brașov a fost reținut după ce a amenințat-o pe președinta Biroului Electoral Central Brașov.

Candidatul independent Dogar Nicolae Florin a fost reținut pentru ultraj, iar procurorii îl vor prezenta instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Acesta i-ar fi trimis un email agresiv președintei Biroului Electoral Județean Brașov, judecatoarea Nicoleta Constantinescu, în care a amenințat că o violează și o taie în bucăți.

Surse citate de presă locală precizează că persoana reținută ar fi fost sub influența drogurilor. De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov transmite faptul că Dogar Nicolae Florin a fost reținut pentru 24 de ore.

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul media, facem precizarea că aspectele se află în competența Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în cauză fiind dispusă măsura reținerii persoanei pentru o perioadă de 24 de ore”, transmite IPJ Brașov.

Primarul dintr-o comună din Prahova, vizat de un dosar penal pentru că ar fi încercat să cumpere voturi

Poliţiştii prahoveni au deschis un dosar penal pentru coruperea alegătorilor, după ce au fost sesizaţi despre faptul că în comuna Scorţeni au avut loc activităţi de influenţare şi cumpărare a alegătorilor, transmite Agerpres.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi au fost sesizaţi despre faptul că în comuna Scorţeni au avut loc activităţi de influenţare şi cumpărare a alegătorilor din partea unui angajat al unei instituţii publice. În baza sesizării, a fost constituită echipă operativă pentru verificarea aspectelor sesizate”, informează, duminică, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Surse judiciare au precizat că, potrivit sesizării, persoana acuzată de încălcarea legii este chiar primarul comunei.

Poliţiştii au identificat cinci bărbaţi cu vârstele cuprinse între 38 şi 53 de ani, care au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii şi stabilirii situaţiei de fapt.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *