Titlurile zilei

Un cerșetor din Iași a reușit să-i umilească pe polițiștii locali care l-au amendat pentru că nu purta mască de protecție! În fața judecătorilor, el a prezentat un document care l-a scos din încurcătură! (Exclusiv)

Publicat: 27 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un cerșetor din Iași a reușit să-i umilească pe polițiștii locali care l-au amendat pentru că nu purta mască de protecție În fața judecătorilor el a prezentat un document care l-a scos din încurcătură Exclusiv
Un cerșetor ieșean care a luat o amendă în curtea Mitropoliei a reușit să scape de sancțiune

Un cerșetor ieșean care a luat o amendă în curtea Mitropoliei a reușit să scape de sancțiune. Alin Marius P. a fost sancționat de Poliția Locală pentru nepurtarea corespunzătoare a măștii de protecție. Cerșetorul le-a explicat agenților că are scutire medicală de la a purta masca în anumite momente, dar aceștia nu au vrut să audă nimic

Un proces finalizat la prima instanță, la Iași, ar putea constitui un precedent pentru toți cei care nu vor să poarte masca de protecție. Judecătorii au anulat amenda primită de un cerșetor ieșean! Cerșetorul le-a spus polițiștilor că are scutire medicală, dar agenții nu au vrut să îl asculte!
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis recent în parte plângerea formulată de Alin Marius P.

„Instanța admite în parte plângerea contravențională formulată de petentul Alin Marius P. în contradictoriu cu intimata Poliția Locală Iași. Înlocuiește amenda contravențională, în cuantum de 500 de lei, aplicată prin procesul-verbal de contravenție din 4 noiembrie 2020, cu avertisment”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Cerșetorul, amendat la Iași pentru nepurtarea măștii de protecție

Procesul dintre Alin Marius P. și Poliția Locală Iași a început pe 23 noiembrie 2020. Ieșeanul a solicitat instanței ca, prin hotărârea pe care o va pronunța, să dispună anularea procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției din 4 noiembrie 2020, iar, în subsidiar, înlocuirea amenzii aplicate cu avertisment.

„Pe 4 noiembrie 2020, mă aflam pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt și apelam la mila publicului, întrucât sufăr de mai multe afecțiuni care necesită la fiecare 6 luni internarea medicală în vederea evaluării tratamentului, a stării de sănătate mintală, comportamentală și neurologică. Totodată, din cauza acestor afecțiuni, trebuie să mă prezint în fiecare lună în vederea realizării controlului pentru a lua rețeta cu medicația prescrisă conform planului recuperator. În acea zi, am fost sancționat contravențional de un polițist local care asigura serviciul de ordine și siguranță publică la intrarea în Catedrala Mitropolitană din cauza faptului că nu purtam regulamentar masca de protecție în scopul limitării riscurilor produse de virusul COVID-19. I-am spus agentului că sufăr de afecțiuni medicale care nu îmi permit să port masca de protecție în eventualitatea unei crize”, a precizat cerșetorul în instanță.

Ce au spus reprezentanții Poliției Locale Iași în instanță

De partea cealaltă, reprezentanții Poliției Locale Iași au formulat o întâmpinare, prin care au arătat că lasă la aprecierea instanței soluționarea plângerii contravenționale formulate de bărbat.

„Prin procesul-verbal respectiv, petentului i-a fost aplicată sancțiunea contravențională principală a amenzii în cuantum de 500 de lei. Pe 4 noiembrie 2020, petentul se afla în fața porții de acces a Catedralei Mitropolitane, fără a respecta obligația de a purta masca de protecție în spațiul public deschis, conform Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, au afirmat cei de la Poliția Locală Iași.

În timpul procesului, cerșetorul Alin Marius P. a depus la dosar acte medicale din care reiese că suferă de afecțiuni mentale și comportamentale, respectiv tulburare organică de personalitate, epilepsie simptomatică legată de localizare, sindroame epileptice cu atacuri parțiale complexe, tip impulsiv, tulburare delirantă – de alură schizofrenică, tulburare anxioasă, colecistită cronică și anomalii funcționale ale pupilei.

„De asemenea, petentul a depus în circumstanțiere și adeverința medicală eliberată pe data de 17 noiembrie 2020 de un medic neurolog specialist, prin care i s-a acordat scutire de la portul măștii în spațiul public, raportat la faptul că petentul suferă de epilepsie. În consecință, deși reține că petentul se face vinovat de fapta care îi este imputată, instanța apreciază că sancțiunea aplicată nu întrunește cerințele de proporționalitate cu gravitatea faptei, impunându-se reindividualizarea acesteia”, au concluzionat magistrații ieșeni.

Foto: arhivă

Adauga un comentariu