Sport

Un dinamovist critică situația de la club! E o mare problemă că ultrașii decid

Publicat: 16 apr. 2021
Florin Prunea si suporteri Dinamo
Fanii-acționari ai lui Dinamo sunt criticați de Florin Prunea

Fanii-acționari ai lui Dinamo sunt criticați tocmai de un mare dinamovist. Florin Prunea nu poate înțelege cum de „ultrașii decid” la echipă. Fostul mare portar și apoi conducător al „câinilor” susține că așa ceva este inacceptabil, cu toate că suporterii au salvat practic echipa de la dispariție.

„E o mare problemă că ultrașii decid. Jos pălăria pentru ce fac, e excepțional că sunt 15.000 de cotizanți, dar nu e corect să decidă ei. Chiar nu au găsit pe cineva care să conducă? Clubul duce lipsă de un om cu experiență, care să decidă. Eu zic că mulți ar vrea să vină măcar să încerce”, a spus Florin Prunea la ProX.

Nu este prima dată când Prunea îi critică pe fanii din acționariatul lui Dinamo. Fostul mare portar a „dat de pământ” cu decizia aducerii lui Akpala. Criticile sale s-au îndreptat în special spre Mario Nicolae, managerul sportiv al lui Dinamo.

„L-am văzut pe Akpala, eu cred că ar fi trebuit să se facă un control medical mai amănunțit, că Doamne ferește să nu se întâmple ceva pe teren cu el, l-am văzut și cum șchiopăta, de abia alerga. Ziceai că este un jucător de la Liga 6 și l-am pus să joace la Liga 1”, a spus Prunea zilele trecute.

Fanii-acționari ai lui Dinamo au strâns banii necesari pentru ca echipa să nu piardă baza de la Săftica

Între timp, fanii-acționari din DDB au reușit să strângă și ultimii bani necesari pentru ca echipa să nu piardă baza sportivă de la Săftica. Mai era nevoie de 35.000 de euro pentru achitarea unei datorii către ANAF chiar în ultima zi, iar suportarii au reușit să rezolve și această problemă.
Dinamoviștii au un final extrem de dificil de sezon, pe care îl abordează acum cu un nou antrenor, Dusan Uhrin jr., revenit la echipă. Cehul de 53 de ani a mai pregătit Dinamo în perioada 13 august 2019 – 9 martie 2020.

Numirea lui Dusan Uhrin pe banca lui Dinamo nu este privită cu încredere

Dusan Uhrin (53 de ani) este omul care trebuie să o salveze pe Dinamo de la retrogradare. Instalarea tehnicianului ceh pe banca trupei din Ștefan cel Mare nu este însă privită cu ochi buni de Ionuț Chirilă (55 de ani).
După ce Gheorghe Mulțescu și-a dat demisia din funcția de antrenor principal al lui Dinamo, Dusan Uhrin a preluat frâiele „câinilor”, obiectivul fiind salvarea de la retrogradare. Cehul se află la al doilea mandat în Ștefan cel Mare, iar Ionuț Chirilă nu este convins că alb-roșiii au făcut cea mai bună alegere.

„Nu știu dacă e omul cel mai potrivit pentru ce are nevoie Dinamo în momentul acesta. Mi se pare un antrenor destul de rigid, a mai fost acolo și nu a reușit. Este o situație foarte delicată în acest moment, echipa trebuie schimbată din mers, totul e de a fi sau a nu fi. Jucătorii lui Dinamo pot cu 2-3 clase mai mult din ce oferă acum, dar trebuie antrenați. Jucătorii se împart între cei care se nasc talentați, precum Hagi, Popescu sau Messi și sunt jucători care se antrenează. Problema e că nu construim jucători”, a spus Ionuț Chirilă, pentru looksport.ro.

12 victorii, 4 remize și 10 eșecuri a înregistrat Dinamo sub comanda lui Dusan Uhrin, în sezonul 2019/2020
Dusan Uhrin a mai antrenat Poli Timișoara în două mandate (iunie 2007-decembrie 2008, respectiv decembrie 2010-iulie 2011), CFR Cluj (ianuarie-aprilie 2009) și Gaz Metan Mediaș (iunie-septembrie 2020).
Bohemians Praga, Mlada Boleslav, Poli Timișoara, CFR Cluj, din nou Mlada Boleslav, AEL Limassol, încă o dată Poli Timișoara, Dinamo Tbilisi, Viktoria Plzen, Dinamo Minsk, Slavia Praga, a treia oară Mlada Boleslav, Dinamo București și Gaz Metan Mediaș sunt echipele pregătite de Dušan Uhrin în cariera de antrenor principal, începută în urmă cu aproape 20 de ani.

Adauga un comentariu