Arte vizuale

Un fost buncăr nazist va fi transformat în hotel

Publicat: 20 oct. 2019

Un fost buncăr nazist va fi transformat în hotel. Fostul buncăr nazist Hochbunker din Hamburg va fi transformat în hotel. Clădirea va fi inaugurată la mijlocul anului 2021.

Buncărul a fost construit în anul 1942 şi a fost folosit în mod constant trei ani după înfrângerea naziştilor.

Locul a fost folosit de către civilii rămaşi fără case, apoi de un post televiziune şi ulterior pentru diverse afaceri.

Un fost buncăr nazist va fi transformat în hotel

Complexul urmează să fie transformat într-un hotel ce aparţine de NH Hotel Group.

Acesta va avea 136 de camere ce vor costa de la 100 de euro pe noapte. Hotelul va fi dotat cu bar, o cafenea şi un restaurant.

Pe acoperiş va fi construit un parc ce va inculde un memorial dedicat victimelor nazismului.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în Hamburg, au fost construite peste o mie de buncăre. Hochbunker fiind unul din cele mai mari din Germania.

Peste 1000 de persoane condamnate la muncă silnică au fost aduse în 1942 să construiască buncărul. Acesta putea adăposti 18.000 de persoane. În timpul raidurilor aeriene din 1943 peste 25.000 de persoane s-au adăpostit acolo.

Planurile de demolare de după război au fost anulate din cauza cantităţii mari de explozibil necesar.

Frank Schulze, purtător de cuvânt pentru Buncărul St Pauli, spune că noul proiect a fost parte a unei iniţiative a localnicilor, care îşi doreau o „grădină urbană în vecinătate”.

Conceptul intră într-o aşa-numită tendinţă a turismului sumbru. Acesta implică vizitarea unor locuri marcate de moarte sau suferinţă sau care au devenit monumente,, simboluri ale Holocaustului, cimitire etc.

„Acest fost buncăr nazist transformat în hotel este un semn de însuşire a unei moşteniri dificile.
În loc să dăm uitării locurile durerii şi ale ruşinii, însuşim aspectele funcţionale ale clădirilor…” spune Philip Stone, director Institute for Dark Tourism Researchloading...

Adauga un comentariu