National

Un fost ministru critică Guvernul Florin Cîțu pentru tăierea voucherelor de vacanță: „Vrea să dea lovitura de graţie industriei turistice”

Publicat: 08 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un fost ministru critică Guvernul Florin Cîțu pentru tăierea voucherelor de vacanță Vrea să dea lovitura de graţie industriei turistice
Florin Cîțu, premierul României din decembrie 2020

Bogdan Trif, fostul ministru al Turismului și deputat social-democrat, critică Guvernul Florin Cîțu pentru tăierea voucherelor de vacanță.

Acesta este de părere că prin anunțul făcut astăzi de autorități, Guvernul nu face decât să taie „cea mai importantă susţinere financiară pentru sectorul turistic din România, aflat, acum, în colaps”.

„Cîţu a anunţat, în şedinţa PNL, că va tăia voucherele de vacanţă, în acest an. Gaşca penelisto-useristă vrea să dea lovitura de graţie industriei turistice, pe care a încercat s-o îngroape în ultimul an. În mod ticălos, încearcă să împacheteze această măsură criminală în iluzia că tăierea veniturilor bugetarilor ar fi un lucru bun pentru economie, încercând să câştige, astfel, simpatia angajaţilor din mediul privat. Cîţu, PNL şi USR omit intenţionat să spună că voucherele de vacanţă pot fi cheltuite doar pe teritoriul României, în industria turistică din România, industrie care este în proporţie de 95% privată.

Cu alte cuvinte, Cîţu taie cea mai importantă susţinere financiară pentru sectorul turistic din România, aflat, acum, în colaps. Operatorii din turism n-ar trebui să fie surprinşi pentru că acest iresponsabil devenit prim-ministru al României a anunţat public, înainte ca PNL să ajungă la guvernare, că va elimina voucherele de vacanţă şi toate facilităţile introduse de PSD pentru acest sector”, spune Bogdan Trif, lider al PSD Sibiu.

Bogdan Trif, despre voucherele de vacanță: „Ştiu exact cât de benefice au fost şi cât de mult le-au apreciat operatorii din turism”

Bogdan Trif informează că voucherele de vacanţă au reușit să ducă la dezvoltarea industriei turismului de la noi din ţară.

„În calitate de fost ministru al Turismului, am introdus voucherele de vacanţă şi am luat măsuri fără precedent pentru dezvoltarea industriei turismului. Ştiu exact cât de benefice au fost şi cât de mult le-au apreciat operatorii din turism. Voucherele de vacanţă au fost introduse de Partidul Social Democrat şi sunt în valoare de 1.450 lei/ beneficiar. Pot fi cheltuite doar în ţara noastră şi au fost principalul motor de relansare a industriei turistice din România, conform studiului făcut de federaţiile şi asociaţiile de turism din România. Această măsură a scos la lumină o mare parte din industria care funcţiona ‘la negru’.

Datele raportate la Ministerul Turismului arată o creştere foarte mare a numărului de cereri pentru autorizarea unităţilor de cazare, din 2017 până astăzi. În plus, trebuie să ţinem cont de faptul că odată cu acordarea voucherelor, mai mulţi români îşi petrec vacanţele în România, iar cheltuielile suplimentare pe care aceştia le fac se adaugă la banii care ajung tot în economia ţării”, a arătat Bogdan Trif.

Fostul ministru al Turismului: „

Bogdan Trif estimează că planurile Guvernului nu se opresc aici. El arată că oficialii urmăresc și majorarea cotei de TVA din turism.

„Pentru a fi siguri că vor distruge definitiv sectorul turistic din România, conform discuţiilor cu unii funcţionari publici din Guvern, Cîţu şi PNL-USR pregătesc şi majorarea cotei de TVA pentru sectorul turistic, cotă pe care guvernul PSD, cel care a făcut din turism o prioritate naţională, a redus-o la 5%”, a mai declarat Bogdan Trif, liderul PSD Sibiu.

Adauga un comentariu