Actualitate

Un fost securist câştiga zeci de mii de lei pe lună! Draga Olteanu Matei a murit în sărăcie. Stătea într-o pensiune din mila proprietarului – FOTO, VIDEO

Publicat: 18 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

În timp ce un fost securist câştiga zeci de mii de lei pe lună, Draga Olteanu a murit în sărăcie. Marea actriţa a teatrului romanesc stătea în chirie, într-o pensiune din mila proprietarului.

Draga Olteanu Matei a murit în această dimineaţă la spitalul Sf. Spiridon din Iaşi. În această noapte, în pofida faptului că medicii au depus un efort considerabil, Draga Olteanu Matei a murit.

Draga Olteanu Matei s-a mutat la Piatra Neamţ

Cunoscută artistă care a bucurat milioane de oameni a trăit o viaţă simplă, fără prea mulţi bani. Drama actriţei a fost una care nu a iscat prea multă atenţie din partea massmedia. Aceasta povestea despre cum şi-a pierdut casa din Bucureşti după ce, iniţial şi-a cumpărat apartamentul.

Aceasta a menţionat, la acea dată faptul că locuia într-un apartament din Bucureşti pe care l-a cumpărat şi pe care l-a pierdut după ce un fost proprietar i-a intentat un proces. Draga Olteanu Matei menţiona la acea vreme faptul că a fost excrocata de o avocată care îi era prietenă:

„Nu aveam de gând să cumpărăm casa, dar în anul 1995 s-a dat Legea 112 şi lumea spunea că e bine să o cumpărăm. Ni s-a spus că o va lua altcineva şi ne va da afară din casă. Şi atunci am cumpărat-o… cu vreo 21 de milioane de lei (la vremea respectivă – n.r.). Apoi ne-am pomenit cu un fost locatar care pretindea că e casa lui. Am găsit o avocată prietenă de familie care a ştiut să ne escrocheze îngrozitor, a făcut un gest oribil şi asta a coincis şi cu ieşirea soţului meu la pensie. Atunci am hotărât să plecăm definitiv la Piatra Neamţ”, a declarat actriţa.

După moartea soţului ei, în 2014, artista s-a văzut în imposibilitatea de a mai suporta cheltuielile. Din mila unui proprietar de pensiune, un proprietar care o îndrăgise pe artisa, aceasta s-a mutat în casă.

În timp ce foştii securişti din România câştiga lunar zeci de mii de lei, după o viaţă de muncă, actriţa Draga Olteanu Matei s-a stins pe patul unui spital din Iași, cu o pensie care nu reflectă întreaga activitate artistică. Totuşi, în urma ei, Draga Olteanu Matei lasă în urmă ceva ce nu poate fi egalat de nicio bogăţie.

Draga Olteanu Matei a murit la vârsta de 87 de ani

În cursul dimineţii de 18 noiembrie 2020, Draga Olteanu Matei a murit. Ajunsă la vârsta de 87 de ani, actriţa s-a stins din viaţa pe patul unui spital din Iași. Fusese transportată de urgenţă de la Piatra Neamţ vineri, 13 noiembrie după o hemoragie. Medicii au explicat faptul că deşi iniţial starea ei de sănătate se ameliorase, din cauza vârstei şi a faptului că actriţa este intubată şi cu o comă indusă, starea ei de sănătate se poate agrava de la minut la minut.

Adauga un comentariu