Local

Un ieșean a fost trimis la închisoare după ce a părăsit bunul pe care l-a furat la întâmplare

Publicat: 28 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un ieșean a fost trimis la închisoare după ce a părăsit bunul pe care l-a furat la întâmplare
Ieșeanul a fost condamnat, în primă instanță, la 1 an de închisoare

Vasile Cobzaru, un ieșean condamnat anterior, a fost găsit acum vinovat de furt calificat în primă instanță și a fost pedepsit. Astfel, bărbatul a primit o pedeapsă de 1 an de închisoare, după ce ar fi furat, din scara unui bloc, bicicleta lăsată nesupravegheată a unei fetițe.

Recent, magistrații Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Vasile Cobzaru la 1 an de închisoare, pentru furt calificat. Ieșeanul ar fi pătruns într-un bloc și ar fi furat o bicicletă pentru copii, pe care ar fi abandonat-o la scurt timp în apropierea imobilului.

o bicicleta de copii roz
Ieșeanul s-a strecurat în scara unui bloc și a furat bicicleta unui copil

Judecătorii au decis să îl pedepsească închisoarea din cauza abaterilor de la lege, acesta fiind condamnat și în trecut pentru o faptă asemănătoare.

 o camera de supraveghere si o silueta pe fundal
Bărbatul a fost dat de gol de camerele de supraveghere din clădire

Tot în această perioadă, 2 bărbați din Iași au fost arestați preventiv după ce au sustras mai multe colete dintr-un autoturism.

Vasile Cobzaru, trimis la închisoare de judecătorii din Iași

Anchetatorii ieșeni spun că, pe data de 21 septembrie 2021, în jurul orei 22:00, Vasile Cobzaru s-ar fi furișat într-o scară de bloc și ar fi furat o bicicletă pentru copii care a fost lăsată neasigurată de victimă, lângă ușa apartamentului. Bărbatul ar fi putut scăpa nepedepsit dacă nu l-ar fi surprins camerele de supraveghere instalate în clădire.

„Aceleaşi camere de supraveghere l-au surprins pe inculpatul Vasile Cobzaru părăsind scara blocului cu tot cu bicicleta pe care o ţinea în mâna dreaptă. După sustragerea bicicletei în modalitatea descrisă, inculpatul s-a deplasat o distanţă pe care nu a putut-o preciza, iar, la un moment dat, s-a oprit lângă o bordură pentru a fuma o ţigară. Inculpatul a declarat că nu îşi aminteşte ce a făcut cu bicicleta, cel mai probabil a uitat-o în locul în care s-a oprit pentru a fuma”, a precizat instanța.

Judecătorii au constatat că ieșeanul a mai fost condamnat, pe 18 aprilie 2017, la 1 an și 3 luni de închisoare, cu suspendare, pentru o infracțiune similară. În momentul comiterii faptei, pedeapsa pentru care a fost condamnat inițial a fost considerată executată, lucru ce a fost luat în considerare de magistrați când l-au tras la răspundere pentru noua infracțiune. Astfel, Vasile Cobzaru a fost pedepsit cu 1 de închisoare, pentru furt calificat. Soluția judecătorilor ieșeni nu este una definitivă, putând fi contestată.

un judecator cu acte in mana
Individul a fost pedepsit în trecut pentru infracțiuni similare

Doi bărbați din Iași, după gratii pentru furt calificat

un barbat incatusat cu mainile la spate
Doi bărbați din Iași au fost reținuți recent de polițiști, sub acuzația de furt calificat

Recent, agenții de la Secția nr. III Poliție au reținut doi indivizi în vârstă de 28, respectiv 35 de ani, suspectați pentru furt calificat.

„Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, pe data de 19 aprilie 2022, aceștia ar fi sustras 4 colete dintr-un autoturism parcat în municipiul Iași. Pe 21 aprilie 2022, cei 2 bărbați bănuiți de comiterea faptei au fost prinși în orașul Târgu Frumos și au fost duși la audieri. Pe baza probatoriului administrat în cauză, aceștia au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județeană Iași, Anca Vîjiac.

După cele 24 de ore, ieșenii bănuiți de furt calificat au fost aduși în fața procurorilor, iar, apoi, magistrații Judecătoriei Iași au dispus împotriva celor 2 indivizi măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. Se fac în continuare cercetări pentru rezolvarea cazului. În cazul lui Vasile Cobzaru, judecătorii au luat o decizie, astfel că acesta a fost trimis la închisoare pe o perioadă de 1 an, pentru furt calificat.

Adauga un comentariu