Local

Un ieșean a sărit cu coasa la doi bărbați pe motiv că erau „deghizați” în polițiști! Individul s-a ales cu o pedeapsă pentru ultraj în urma scandalului

Publicat: 25 sept. 2021
Doi polițiști pe stradă și un bărbat cu o coasă în mână
Un ieșean a fost pedepsit de către magistrați după ce a fost acuzat că a sărit cu o coasă la doi agenți de Poliție

Un individ s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor, după ce a fost acuzat că a sărit la gâtul unor polițiști. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat pe Ioan Ungureanu la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj. La audieri, ieșeanul a susținut că nu știa că bărbații erau polițiști, ci că a crezut că „s-au deghizat” ca agenți

Un ieșean a sărit cu coasa la doi bărbați pe motiv că erau… „deghizați” în agenți de Poliție! Astfel, individul s-a ales cu o pedeapsă pentru ultraj în urma scandalului.
Magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat recent pe Ioan Ungureanu la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj. La audieri, ieșeanul a susținut că nu știa că bărbații erau polițiști, ci că a crezut că „s-au deghizat” ca agenți.

„Instanța îl obligă pe inculpat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, activitate care se va desfașura fie în cadrul Primăriei comunei Ruginoasa, fie în cadrul instituțiilor pe care le gestionează din punct de vedere administrativ. Instanța reține că nu s-au constituit părți civile în cadrul prezentului proces penal”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Ieșeanul Ioan Ungureanu, acuzat de ultraj la polițiști

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului Ioan Ungureanu (70 de ani) a început pe 15 iulie 2020. Atunci, procurorii l-au trimis în judecată sub acuzația de ultraj la polițiști.

„În seara zilei de 2 februarie 2019, în jurul orei 18:00, inculpatul a amenințat cu o coasă pe doi agenți din cadrul Secției VI de Poliție Rurală Pașcani, în timp ce se aflau în legala exercitare a atribuțiilor de serviciu, cauzându-le o stare de temere”, au mai spus anchetatorii ieșeni.

„Am văzut doi necunoscuți deghizați în polițiști!”

Așadar, în seara zilei de 2 februarie 2019, în jurul orei 18:00, Ioan Ungureanu a amenințat cu o coasă doi agenți din cadrul Secției VI de Poliție Rurală Pașcani, în timp ce se aflau în legala exercitare a atribuțiilor de serviciu, cauzându-le o stare de temere.

„Martorii audiați atât în cursul urmăririi penale, cât și în cursul cercetării judecătorești confirmă fapta de amenințare cu moartea a celor doi agenți de Poliție. Inculpatul a precizat că a crezut că persoanele vătămate sunt necunoscuți deghizați în polițiști”, au încheiat magistrații ieșeni.

Acum, rămâne de văzut dacă sentința emisă de către magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani va fi sau nu contestată. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, urmează ca judecătorii din cadrul instanței superioare să decidă ce se va întâmpla cu septuagenarul ieșean acuzat de ultraj la polițiști. Din păcate, în ultimii ani, în județul Iași au fost raportate tot mai multe astfel de situații, în cadrul cărora oamenii legii au fost amenințați sau chiar agresați de către scandalagii. Așadar, zeci de ieșeni au fost cercetați, audiați, reținuți, arestați preventiv, trimiși în judecată și chiar condamnați definitiv în ultimii ani, sub acuzația de ultraj.

Comentarii
Adauga un comentariu