Local

Un ieșean a sărit la gâtul polițiștilor după ce tatăl său a fost bătut. A pus mâna pe o furcă și a atacat. „Vă omor și mă duc în pușcărie!”

Publicat: 03 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un ieșean a sărit la gâtul polițiștilor după ce tatăl său a fost bătut. A pus mâna pe o furcă și a atacat. Vă omor și mă duc în pușcărie
Un individ a fost pedepsit de judecătorii ieșeni după ce a sărit cu o furcă la gâtul unor polițiști

Un individ s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor ieșeni în urma unui scandal cu oamenii legii. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat pe Claudiu Petronel Cercel la un an și 5 luni de temniță pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Anchetatorii ieșeni susțin că individul ar fi sărit la bătaie, cu o furcă, la doi polițiști

Un individ din județul Iași a sărit la gâtul oamenilor legii după ce tatăl său ar fi fost agresat. Bărbatul a pus mâna pe o furcă și a atacat. „Vă omor și mă duc în pușcărie!”, le-a strigat el polițiștilor. În urma incidentului, a venit „nota de plată” pentru scandalagiu.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat recent pe Claudiu Petronel Cercel la un an și 5 luni de temniță pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Claudiu Petronel Cercel, acuzat că a făcut scandal

Procesul ieșeanului Claudiu Petronel Cercel (35 de ani) a început pe 19 februarie 2020. Procurorii l-au trimis în judecată pe individ sub acuzațiile de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„Pe 15 iulie 2019, în jurul orelor 2:22, doi agenți din cadrul Biroului de Ordine Publică a Poliției municipiului Pașcani, în timp ce se aflau în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au fost amenințați cu acte de violență și cu moartea de către inculpat, care avea asupra sa și o furcă. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, la data comiterii faptelor, persoanele vătămate erau angajate în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, având calitatea de agenți de Poliție cu gradele profesionale de agent-șef și, respectiv, de agent-șef adjunct. Pe 15 iulie 2019, numitul N.Î. a sesizat Poliția cu privire la faptul că, în seara precedentă, în jurul orelor 22:30 – 23:00, o persoană necunoscută l-a agresat fizic pe un bărbat în timp ce se deplasa pe lângă bicicleta sa, în suburbia Sodomeni.

La fața locului s-a deplasat pentru a verifica cele sesizate patrula de Poliție formată din cei doi agenți. Ajunși la fața locului, cei doi agenți de Poliție l-au identificat pe bărbatul agresat, care acuza dureri în zona toracică. În timp ce agenții de Poliție discutau cu bărbatul cu privire la împrejurările în care acesta din urmă fusese agresat, la fața locului și-a făcut apariția inculpatul, aflat în stare de ebrietate. Inculpatul a intrat într-o discuție contradictorie cu cei doi agenți, manifestându-și nemulțumirea cu privire la faptul că aceștia nu iau măsurile necesare pentru cercetarea agresiunii tatălui său, în sensul că nu sunt identificate camerele de supraveghere video din apropiere, care ar fi surprins momentul incidentului”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Polițiștii ieșeni, amenințați de scandalagiu cu o furcă: „Vă omor și mă duc în pușcărie!”

Polițiștii i-au explicat lui Claudiu Petronel Cercel că, la fața locului, urma să ajungă echipa operativă, care să investigheze cele sesizate.

„Inculpatul a început să le adreseze persoanelor vătămate injurii și expresii jignitoare, manifestându-și astfel nemulțumirea. În timp ce cei doi agenți de Poliție se aflau pe podețul din fața locuinței, inculpatul a continuat să le adreseze injurii și expresii jignitoare, după care a pătruns în curtea imobilului, de unde a revenit având în mâini o furcă, pe care a îndreptat-o cu vârfurile spre un agent, oprindu-se la aproximativ 30-40 cm de zona gâtului acestuia. În același timp, inculpatul le adresa agenților de Poliție amenințări cu moartea: «Vă omor și mă duc în pușcărie!». Cei doi agenți au încercat să-l liniștească pe inculpat, care continua să le adreseze injurii și amenințări cu acte de violență, folosindu-se de furca pe care o avea în mâini. Ulterior, inculpatul s-a calmat și a lăsat furca cu coarnele pe pământ”, au mai spus procurorii ieșeni.

Întreaga scenă a fost văzută și de personalul de pe ambulanța care fusese chemată la fața locului. Săltat și dus la audieri, inividul a negat inițial comiterea faptelor. Mai apoi, acesta a susținut că, de fapt, doar le-a adresat expresii jignitoare și injurii polițiștilor, cărora nu le-ar fi adresat amenințări cu acte de violență în timp ce ținea în mâini o furcă. De asemenea, în cursul judecății, individul a refuzat să dea vreo declarație.

Adauga un comentariu