Local

Un ieșean, obligat să îi plătească daune de peste 100.000 de euro unui bărbat! Totul, după ce agresorul a vrut să bage victima în mormânt! În plus, scandalagiul a fost trimis la pușcărie! (Exclusiv)

Publicat: 20 apr. 2021
Un pacient pe un pat de spital și o autospecială de Poliție
Un ieșean a fost obligat să achite despăgubiri consistente după ce a fost la un pas de a băga un bărbat în mormânt

Magistrații l-au trimis la pușcărie pe un ieșean acuzat că a încercat să omoare un bărbat. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Florin Ovidiu Pancu la 5 ani și 10 luni de pușcărie, pentru tentativă de omor. În plus, ieșeanul a fost obligat să îi achite victimei despăgubiri de peste 100.000 de euro. Totul a izbucnit de la un conflict spontan care s-a petrecut pe un șantier din Iași

Sentință extrem de importantă, dată de magistrații ieșeni! Un individ a fost obligat să îi achite despăgubiri de peste 100.000 de euro unui ieșean care a ajuns în stare gravă la spital. Totul, după un conflict spontan care a avut loc pe un șantier din Iași!
Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Florin Ovidiu Pancu la pedeapsa rezultantă de 5 ani și 10 luni de temniță, pentru tentativă de omor. La aplicarea pedepsei, magistrații au luat în calcul și o condamnare anterioară, pentru ultraj.

„Instanța admite în parte acțiunea exercitată de partea civilă Marcel B. Îl obligă pe inculpatul Florin Ovidiu Pancu la plata către aceasta a sumei de 100.000 de euro, cu titlu de daune morale, și a unei prestații periodice lunare, în cuantum de 1.279 de lei, raportată la nivelul salariului minim net pe economie pe anul 2019, de la data de 24 noiembrie 2019, până la data intervenirii unei modificări a capacității de muncă. Respinge, ca nefondate, celelalte pretenții formulate de partea civilă Marcel B.”, au menționat judecătorii ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Florin Ovidiu Pancu, acuzat că a vrut să omoare un ieșean

Procesul ieșeanului Florin Ovidiu Pancu a început pe data de 16 ianuarie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe individ sub acuzația de tentativă de omor. Asta, după ce ieșeanul fusese reținut și, mai apoi, arestat preventiv de la finele anului 2019.
Conform anchetatorilor, ieșeanul în vârstă de 42 de ani a intrat în vizorul lor la sfârșitul anului 2019, după un conflict spontan care a degenerat. Oamenii legii au afirmat că totul a izbunit pe un șantier din Iași.

Victima, transportată de urgență la Spitalul de Neurochirurgie din Iași

Anchetatorii ieșeni au precizat că, la finele lunii noiembrie 2019, Florin Ovidiu Pancu a fost reținut în urma unui incident extrem de grav.

„Pe data de 24 noiembrie 2019, la solicitarea unei rude, inculpatul s-a deplasat pe un șantier cu blocuri în construcție din zona Bucium. Acolo, pe fondul unui conflict spontan, cu un cuțit pe care îl avea asupra sa, a lovit victima la nivelul capului, cauzându-i o plagă penetrantă cranio-cerebrală care a fost de natură să îi pună viața în primejdie”, a afirmat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Autoritățile ieșene au fost anunțate despre producerea incidentului printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului s-au deplasat echipaje medicale și de Poliție. Victima a beneficiat de primul ajutor, apoi a fost transportată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iași.

Medicii care au avut grijă de victimă au constatat că leziunile suferite au fost de natură să îi pună viața în pericol. Mai apoi, oamenii legii au demarat ancheta și au ajuns, astfel, la Florin Ovidiu Pancu. Acesta a fost săltat și dus la audieri. La scurt timp, ieșeanul a fost reținut și, ulterior, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzația de tentativă de omor. Acum, acesta a fost obligat să îi achite victimei despăgubiri considerabile, de peste 100.000 de euro. Rămâne, totuși, de văzut dacă sentința va fi sau nu contestată.

Adauga un comentariu