Actualitate

Un important episcop ortodox reacţionează la mesajul Papei cu privire la uniunea civilă intre homosexuali

Publicat: 22 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un important episcop ortodox reacţionează la mesajul Papei cu privire la uniunea civilă intre homosexuali
Preasfintitul Macarie, membru în Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

După ce Papa Francisc a stârnit un val de reacţii în spaţiul public în momentul în care, într-un documentar difuzat miercuri la Roma, că este de acord cu o lege privin uniunea civilă intre homosexuali, din partea Bisericii Ortodoxe Române are loc prima reacţie referitoare la declaraţii.

Preasfintitul Macarie, membru în Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române reacţionează dur la declaraţiile făcute de papa Francisc. Acesta explica de ce BOR nu poate fi de acord cu ideea de uniuni civilă între persoane de acelaşi sex.

Preasfinţitul Macarie considera că nu se poate ajunge la uniunea civilă intre homosexuali

Într-o intervenţie publică, preasfintitul Macarie considera că nu se poate ajunge la uniunea civilă intre homosexuali. Menţionăm că este prima reacţie a unui reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române după ce papa Francisc a declarat că ar fi de acord cu un asemenea lucru. Preotul considera că sunt doar două căi spre sfinţenie, una dintre ele ar fi căsătoria intre bărbat şi femeie. Preotul menţionează că orice abatere de la acest lucru reprezintă o încălcare flagranta şi contradictorie cu Sfânta Scriptură:

”Cele două căi spre sfințenie sunt căsnicia binecuvântată între bărbat și femeie și fecioria asumată! Așa a învățat Biserica dintotdeauna și așa mărturisim. Orice abatere de la această normă este în flagrantă contradicție cu Sfânta Scriptură și cu legile morale sădite de Dumnezeu în om!”, precizează Preasfințitul Macarie.

De unde a pornit întreaga reacţie a Preasfinţitului Macarie

Intreag reacţie are la baza declaraţiile, considerate de o bună parte a credincioşilor catolici, controversate făcute de Papa Francisc. Acesta susţine că trebuie o lege prin care persoanele de acelaşi sex să se poată căsători.

Papa a făcut declaraţiile istorice în „Francesco”, un nou film documentar regizat de cineastul rus Evgeny Afineevsky, care a avut premiera miercuri la Festivalul de Film de la Roma .

„Oamenii homosexuali au dreptul să se afle într-o familie. Sunt copii ai lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie dat afară sau să se simtă mizerabil din cauza ei”, a spus Papa în film, Agenția Catolică de Știri. raportat.

„Ceea ce trebuie să creăm este o lege a uniunii civile. În acest fel, acestea sunt acoperite legal”, a spus Papa.
Filmul explorează, de asemenea, munca și opiniile Papei în alte probleme, inclusiv schimbările climatice, migrația și egalitatea economică, potrivit site-ului filmului. Acesta va avea premieră în America de Nord, duminică, în timpul festivalului SCAD Savannah Film Festival.

Papa Francisc a sugerat de mai multe ori că nu este împotriva uniunilor civile

Francisc a sugerat în interviurile din trecut că nu este împotriva uniunilor civile, dar aceasta este pentru prima dată, în calitate de Papă, când a ieșit direct în favoarea lor.

În calitate de Arhiepiscop de Buenos Aires, Francisc a pledat pentru uniuni civile de același sex ca alternativă atunci când Argentina discuta dacă legaliza căsătoria între persoane de același sex.

Comentariile lui Francisc diferă de predecesorul său, Benedict al XVI-lea, care a declarat de mai multe ori, când a fost întrebat despre homosexualitate, drept „un rău moral intrinsec”.

Părintele iezuit James Martin, care a pledat pentru că biserica să primească oameni LGBTQ, a declarat că episcopii din multe țări, inclusiv unele din Statele Unite și Polonia, care sunt „violent împotriva” uniunilor civile vor trebui să își regândească pozițiile.

„El creează un nou spațiu pentru persoanele LGBT … Spune asta pe înregistrare și este foarte clar. Nu pur și simplu îl tolerează – îl susține”, a declarat Martin pentru Christine Amanpour de la CNN miercuri.

Adauga un comentariu