Local

Un nou incubator de afaceri la Miroslava! Honorius Prigoană, fiul magnatului bucureștean, a prins fonduri europene. Contractul de 7 milioane de euro este dorit de un singur constructor

Publicat: 19 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un nou incubator de afaceri la Miroslava Honorius Prigoană fiul magnatului bucureștean a prins fonduri europene. Contractul de 7 milioane de euro este dorit de un singur constructor
Honorius Prigoană, fiul celebrului magnat Silviu Prigoană, vrea să construiască lângă Delphi, comuna Miroslava, județul Iași, un incubator de afaceri. La licitația pentru execuția lucrărilor s-a prezentat o singură societate, cu sediul social în București

Proiectul lui Honorius Prigoană urmează să fie implementat în comuna Miroslava, județul Iași. Incubatorul de afaceri va avea mai multe funcțiuni, valoarea fiind de 7 milioane de euro. La licitația pentru execuția lucrărilor s-a prezentat o singură societate

Noi investiții se anunță în comuna Miroslava, din județul Iași. Honorius Prigoană, fiul celebrului om de afaceri Silviu Prigoană, vrea să construiască în comuna Miroslava un incubator de afaceri. Afacerea este implementată prin intermediul societății Perspectives Constructions Invest SRL, din București, unde Honorius Adrian Prigoană apare ca asociat cu 50 la sută, alături de Ștefan Constantinescu, cu aceleași părți sociale. Recent, cei doi au accesat fonduri europene pentru construirea unui incubator de afaceri. În cursul acestei săptămâni, pe data de 15.02.2021, a fost lansată licitația pentru construirea clădirii, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 7 milioane de euro, fără TVA.

La procedură s-a prezentat o singură societate: Vertical Development Construct SRL, din București. Firma a fost înființată în plină pandemie, pe data de 19.10.2020. Firma este controlată de un anumit Marius Tiberiu Mocanu. Oferta este susținută de alt ofertant, Davidan Imobil SRL, din Bistrița-Năsăud, deținută de Emil Moniță. Firma de construcții are experiență, cu o cifră de afaceri de 25,3 milioane de lei. Oferta a intrat în etapa de evaluare financiară.

Incubatorul de afaceri va fi construit pe o suprafață de 1 hectar

Terenul de 10.000 de metri pătrați este situat chiar lângă hala de producție Delphi Diesel System România, din satul Brătuleni.

„Lucrările de execuție constau în lucrări de realizare a unui incubator de afaceri. Din punct de vedere volumetric, construcția se compune din 3 module identice din punct de vedere volumetric (corpul A1, corpul A2 și corpul A3), cu regimul de înălțime D+P+1E. Acestea sunt legate între ele prin două corpuri de legătură (corpul B1 și corpul B2), cu regim de înălțime D+P+1E, în care sunt situate și recepțiile (câte una pentru fiecare corp) și, astfel, și accesele pentru vizitatori”, se arată în caietul de sarcini.

Construcția trebuie realizată în termen de 12 luni. Noul incubator de afaceri de la Miroslava va avea mai multe funcțiuni: sală de sport, clinică medicală, restaurant, birouri, farmacie etc.

În total vor fi amenajate 160 de locuri de parcare. În proiectul lui Honorius Prigoană apare și numele lui Relu Fenechiu, fost deputat condamnat la închisoare pentru fapte de corupție. Mai precis, fostul politician controlează prin intermediul soției, Mariana Daniela Fenechiu, societatea Integra Business Consulting SRL, firmă de consultanță și management. Fenechiu va avea calitatea de manager de proiect pe parcursul investiției lui Honorius Prigoană. La un moment dat, Honorius Prigoană a cochetat cu politica.

Cine este tatăl lui Honorius Prigoană, magnatul din București

Silviu Prigoană, tatăl lui Honorius Prigoană, este un personaj controversat în lumea afacerilor din București. Este cunoscut ca fondatorul televiziunii Realitatea TV, canal media inaugurat în 2001. Afaceristul a fost implicat în firma de salubritate Rosal Grup, care a încheiat contracte cu primării din sectoarele capitalei. Bărbatul a avut o relație cu Adriana Bahmuțeanu. Cei doi s-au recăsătorit de 4 ori, ca până la urmă să se despartă defintiv. Magnatul are la activ și un mandat de deputat din partea PD-L, în perioada 2008-2012. Recent, Silviu Prigoană a precizat că nu se mai implică activ în afaceri, bucurându-se de pensia de 37.000 de lei. Legătura lui Relu Fenechiu cu familia Prigoană a fost descoperită în 2019, când societatea Tehnorom SRL a fost vândută mai multor asociați, printre care și Honorius Prigoană. Vânzătorul a fost Lucian Fenechiu, fratele fostului deputat condamnat.

Adauga un comentariu