Prima pagină » Local » Un olimpic din Iași a trăit șocul vieții în momentul în care a ajuns la cazare! Condiții inumane – FOTO

Un olimpic din Iași a trăit șocul vieții în momentul în care a ajuns la cazare! Condiții inumane – FOTO

26 apr. 2022, 09:00,
BZI.ro, în Local

Întâmplare reprobabilă pentru un tânăr olimpic din Iași care a mers 18 ore cu trenul şi a ajuns la o cazare care lasă de dorit. Întâmplarea a fost povestită pe o rețea de socializare de mama olimpicului.

Aceasta a povestit faptul că a mers 18 ore cu trenul până la Timișoara, iar când au ajuns în locul în care trebuiau să se cazeze a rămas înmărmurită.

Un olimpic din Iași cazat în condiții inumane în Timişoara

Mama olimpicului a povestit, pas cu pas, cum arată o cazare în care stau geniile românești. Așadar, după ce au ajuns obosiți la cazare, au trăit șocul vieții. Locul era plin de praf și mucegai, un miros greu de suportat, gumă de mestecat pe jos, dar și dulapuri, mese rupte:

Mergi cu trenul aproape 18 ore ca să participi la marea olimpiadă românească. Ajungi obosit și înfrigurat la cazare și speri să ai noroc să găsești un loc rezonabil. N-ai avut. Mirosuri grele, de praf, de mucegai, de papuci nespălați, te întâmpină de la intrare. Priveliștea e de nedescris: de la gumă de mestecat lipită „grațios” pe marginile patului, la „parchetul” scorojit, stropit cu diverse, până la marginile ferestrei greu prăfuite și răsuzate, scaune, dulapuri, masă de nefolosit; toate te îndeamnă să pleci înapoi spre gară, să faci cale-ntoarsă. Încerci să te abții din plâns, să cauți soluții, că doar ești mare și a doua zi trebuie să dai tot ce poți mai bun; ai venit la cea mai grozavă competiție la care visai. Te întrebi: dormi cu masca pe nas sperând să poți respira cât de cât bine sau cauți un hotel? Alegi hotelul măcar pentru prima noapte, că a doua zi e marea competiție și vrei să te odihnești. Teoretic sunt în această „încleștare” cei mai buni elevi din țară din domeniul tău. a explicat femeia.

Ce învaţă un elev dintr-o experiență de acest fel?

Mama olimpicului se întreabă retorit despre ce învăţături poate deprinde un elev dintr-o această experiență:

Ce învață un elev dintr-o astfel de experiență? Care sunt întrebările ce-i trec prin minte?! Spune-i unui adolescent că nu-i corect să generalizeze, îți va răspunde imediat: dar e corect să fiu tratat așa la un asemenea concurs național? Înțeleg că participarea la aceste concursuri e asumată, că cheltuielile sunt mari dacă vrei să performezi în domeniul în care excelezi, dar întrebarea care mă urmărește e: ce fel de elevi trăiesc zi de zi în astfel de condiții?  Bine ați venit, dragi adolescenți pasionați, în lumea adulților iresponsabili!
Cinstit era, dacă nu poți decent organiza, să lași pe alții s-o facă. Sau măcar găsiți cei ce umblă cu ocaua mică… Fonduri poate că or fi fost, dar cine să șteargă jegu’?  a conchis părintele nemulțumit.

 

 

Comentarii
  • Nu se specifica unde este acest loc”de cosmar”.Logic ar fi fost sa va interesati inainte unde vor fi cazati,dar faptul ca a mers adolescentul 18 ore si l-ati lasat……nu cred ca are importanta unde s-a cazat.

  • Pentru „mama”.Decat sa debitezi prostii mai bine iti vedei de treaba ta si nu incurcai pe altii.La fel de bine cum olimpicii unei tari se aduna la un loc organizat de ministerul invatamantului si li se spune in ce locatie vor fi cazati,este treaba ministerului sa fie lucrurile in regula de la cazare,masa,inclusiv ziua concursului sa fie ok.Daca copilul meu olimpic participa la un concurs si ministerul nu are oameni competenti in organizare ,sa ma anunte ca ma priveste ca parinte pe cheltuiala mea cu transportul,cazarea si masa acestuia.Sunt multi elevi foarte buni in tara aceasta care nu au parte se sprijin „competent” de la minister.Probabil si „mama”face parte din „minister competent”ca acesta.Daca a fost lasat sa mearga 18 ore singur a fost pentru concurs nu pentru alte activitati extra scolare.

  • Jack, mai scrie o data ca poate iti dai seama ce ai vrut sa spui. Jalnicule.

  • Olimpicu’ lu peste, major , merge cu mamițica după el . O sa i iasă tuleiele pe la 40 cam așa. Și mamițica unde vroia să doarmă , trebuia onor ministeru sa ofere pat însoțitoarei sau dormea în pat cu fii-su ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *