Local

Un pavilion al Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași a fost închis de DSP pentru dezinsecție

Publicat: 08 dec. 2022
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Un pavilion al Institutului de Psihiatrie Socola din Iași a fost închis de DSP pentru dezinsecție
Control DSP la Institutul de Psihiatrie „Socola”

În urma sesizărilor de infectare cu ploșnițe făcute de către un pacient, Direcția de Sănătate Publică Iași a efectuat joi, 8 decembrie, un control la Institutul de Psihiatrie „Socola”. În urma controlului, Pavilionul Winkler a fost închis pentru dezinsecție, iar pacienții cazați acolo au fost redirecționați către alte pavilioane până când vor fi respectate condițiile necesare.

Inspectorii DSP au anunțat totodată că vor reveni pentru a verifica dacă s-au îndeplinit recomandările și dacă pacienții vor putea fi din nou cazați în cadrul Pavilionului Winkler.

Reamintim că nu este pentru prima dată când Institutul de Psihiatrie „Socola” se confruntă cu astfel de acuzații. Reporterii Cotidianului BZI au prezentat în edițiile trecute cum pacienții din cadrul Secției III Acuți a Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași trăiesc în condiții mizere, întreaga secție fiind infectată cu ploșnițe de așternut.

Având în vedere că ploșnițele sunt destul de greu de eradicat, cele două dezinsecții realizate în cadrul unității medicale, în data de 17 și 18 mai, au rămas fără rezultat. În cele din urmă, a fost nevoie ca secția să fie închisă temporar începând cu data de 19 mai. Pacienții au fost mutați pe alte secții, Secția III Acuți fiind redeschisă în data de 23 mai 2022.

Comentarii
  • Dobre Cristina impreuna cu Gina Grecianu si cu concursul real al lui prof dr.Chirita Roxana, directorul medical al Institutului de Psihiatrie Socola Iasi,si si a sefului de sectie conf dr Romeo Dobrin au orchestrat un control de la DSP Iasi de vanare a unei plosnite pentru a evacua Pavilionul Winkler si a-l retroceda Rectorului UMF Iasi Viorel Scripcariu prin nora sa Ioana Scripcariu. DNA CE FACE!!!!!!

  • Rugam procurorii sa se sesize de indata si sa puna mana pe integistrarile video anonime facute de plosnita in cauza. Frumoasa poveste dar pare cusuta bine la masina. Cineva care gandeste mai putin a facut o plangere tocmai pentru a obtine cateva zilele libere pt igienizare, dar tot acesta plosnita nu stie ca institutul e in gaura mare cu finantele datorita unui paduche si a unui purice.verificati in articolele anterioare anilor 2018-2029 ca pavilionul a fost castigat in instanta, a fost retrocedat iar proprietarii au dat ragaz institutului sa isi construiasca un corp nou pentru a muta pacientii… deci dna ul ar trebui sa cerceteze cum se poate retroceda ,,ilegal” ceva ce ai castigat dreptul in instanta si e cladirea ta. Apropo plosnitele sunt greu de omorat isi lasa oualele peste tot

  • Vad ca s au specializat in plangeri care mai de care mai periculoase, cu acuzatii care de care mai fanteziste, dar nu au invatat limba romana ,,lui prof … genul feminin “
    Eu sa fiu manager as da afara personalul din sectie pt ca nu poti sta intr o cocina de porci si sa astepti sa vina dsp ul la plangerea unui pacient… iar ce sa vezi dsp ul a inchis sectia pt igienizare. Asadar cred ca nu era o plosnita ci o haita de plosnite.
    Iar faptul ca a fost inventata o plangere e o minciuna. de ce ? Simplu, venea dsp ul si nu gasea plosnite, ci o sectie curata si nu avea ce zice. Partea mai complexa a minciunii e ca a fost premeditata toata treaba prin plantarea de plosnite, lasarea la crescut nr de plosnite fara ca personalul medical sa le observe si apoi pe nesimtite apare o sesizare la dsp si inchide sectia pt dezinsectie…. Cam vinovat personalul sectiei si nu conducerea … pentru unii e dificil sa gandesti deci mai simplu aruncam cu acuzatii si judecati nefondate in realitate. Sa aveti o zi buna dna DNA

  • Adevarul va castiga intotdeauna chiar daca bei bere la pet. In ziarul concurentei unde se fac articole respectand codul deontologic al jurnalistului este explicat pe larg de ce cand si cum pleaca pavilionul din inventarul Socolei. Salutari dnei Mirela Popeanu daca tot vorbim cu nume si prenume si va asteptam si pe viitor sa sesizati DNA-ul dar sa nu patiti ca in fabula cu lupul la oi, lupul la oi… ati ratat cu emisiunea romania te iubesc, ati ratat 2 ani sa sesizati abuzurile si ilegalitatile gastii de la conducere, dar ati descoperit o plosnita acum … sarbatori fericite tuturor colegilor dumneavoastra si un sincer la multi ani. Imi imaginez ce fericire pe colegii dumneavoastra care aveau un grafic de lucru si acum se schimba datele problemei din cauza unui email nevinovat. Joi pe langa faptul ca am luat un vot negativ cu ajutorul politicienilor romani atotstiutori am mai pierdut si un pavilion care de bine de rau era un acoperis deasupra capului unor pacienti… de aia romania este unde este pentru ca in ultimii 30 de ani nu a reusit sa starpeasca plosnitele.
    Ps nu te gandi la tot felul de dusmani imaginari, te stiu de cand dormeai in Socola si iti stiu ce poate pielea dar ai dat o in bara rau de tot in ultimii 6-7 ani, doar rau ai facut institutului si angajatilor iar de pacienti stim amandoi cum se rezolva buna vointa ta. Esti pentru socola cum e cancerul pentru om.tot timpul altii sunt vinovati iar tu esti doar ,,eroul”, dar cand dai cu mucii in fasole altii sunt de vina. Asumati deciziile si ai coloana vertebrala macar odata in viata….

Adauga un comentariu