Local

Un polițist din Iași a respins mita oferită de un șofer! Momentul a fost filmat cu un body-cam

Publicat: 23 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un polițist din Iași a respins mita oferită de un șofer Momentul a fost filmat cu un body-cam
Un polițist ieșean a refuzat mita oferită de un șofer prins "în ofsaid" în traficul din județ

Un ieșean a încercat să dea șpagă în traficul din județ. Totuși, un polițist din Iași a respins mita oferită de șofer. Acum, anchetatorii îl cercetează pe ieșean sub acuzația de dare de mită

Un polițist din Iași a respins mita oferită de un șofer! Momentul a fost filmat cu un body-cam. Acum, anchetatorii ieșeni îl cercetează pe individ sub acuzația de dare de mită. Astfel, oamenii legii vor asculta ce are de spus șoferul, pentru a putea lua o decizie în acest caz. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Un polițist din Iași a respins mita oferită de un șofer

Așadar, acum, ieșeanul de 39 de ani este anchetat pentru dare de mită.

„Un bărbat în vârstă de 39 de ani din județul Iași este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, după ce a oferit o sumă de bani unui polițist rutier pentru a scăpa de răspunderea legală în cazul încălcării regimului de viteză auto. Situația a fost înregistrată duminică, 20 februarie 2022, în comuna Valea Seacă din județul Iași, de către un agent din cadrul IPJ Iaşi-Poliţia Municipiului Paşcani-Biroul rutier care, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a constatat faptul că un șofer a depășit limita legală de viteză în localitate, sens în care se impunea măsura suspendării permisului de conducere”, a precizat ieri Sarmizia Fetcu, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale Anticorupție.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Momentul cu șpaga filmat cu un body-cam

Oamenii legii au adăugat că, după ce a fost tras pe dreapta, șoferul ar fi încercat să dea șpagă pentru a scăpa de sancțiune.

„Pentru ca polițistul să nu aplice măsura legală, conducătorul auto i-a oferit o sumă de bani cu titlu de mită. Momentul respectiv a fost filmat de polițist cu echipamentul body-cam, înregistrarea fiind înaintată la scurt timp Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție Iași, alături de sesizarea pe care acesta a formulat-o. Conform procedurii legale, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită”, a încheiat Sarmizia Fetcu, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale Anticorupție.

De remarcat este faptul că, în ultimii ani, au fost înregistrate mai multe astfel de situații în traficul din județul Iași. Acum, rămâne de văzut ce vor decide anchetatorii în acest caz, în care un polițist din Iași a respins mita oferită de un șofer.

Adauga un comentariu