Eveniment-Social

Un reprezentant al USAMV Iași a discutat despre spitalul din cadrul Facultății de Medicină Veterinară, cazurile avute în ultimul timp, dar și despre proiectele acestuia, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 09 mart. 2021

Marţi, 9 martie 2021, la ora 15.00 în Platoul BZI LIVE a fost programată o nouă emisiune-dialog ce l-a avut ca invitat pe universitarul – şef. lucrări. dr. Mihai Musteaţa de la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi.

Alături de acesta au fost oferite detalii, în premieră, despre Spitalul din cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară şi modernizarea acestuia, activităţile şi proiectele acestuia, cazurile avute în ultimul timp sau proiecte de cercetare.

Specialistul şi medicul veterinar are drept competente neurologie veterinară, electrodiagnostic respectiv pe Medicină internă

Specialistul şi medicul veterinar Mihai Musteaţa are drept competente neurologie veterinară, electrodiagnostic respectiv pe Medicină internă, având ca arii de cercetare: Neurologia veterinară, Epilepsia animalelor mici, Electrodiagnostic, Metabolomul lichidului cefalorahidian, neurostiintele. Este membru al European Society of Veterinary Neurology respectiv al Asociaţiei Generale a Medicilor Veterinari din România. Este doctorul Clinicii Veterinare a Universităţii Agronomice din Iaşi.

De precizat că acesta verifica funcţiile neurologice ale animalelor cu ajutorul electrozilor şi al testului BAER, acesta fiind singurul test prin care se poate stabili diagnosticul de certitudine în cazul surdităţii. Testul este o metodă prin care se înregistrează activitatea electrică a creierului ca răspuns la stimularea sonoră.

Comentarii
  • S-a trezit și Iasiul??? Oare? Bucureștiul face asta de mult timp. Te duci cu animalutul la facultate, au toate clinicile funcționale și pleci cu el rezolvat, dacă se poate rezolva. La Iași nu ai unul pe chirurgie digestivă, pana și la Baia Mare au specialist pe digestiv. Profesorul Vulpe știe sa răspundă aparținătorilor între doua înghițituri în timp ce mănâncă pe birou, dar nu uita sa spună ca e…profesor. Halal standard!

Adauga un comentariu