Local

Un restaurant din Iași a primit o amendă usturătoare pentru că a organizat un botez fără să respecte normele COVID

Publicat: 25 oct. 2020
Polițiștii ieșeni au aplicat amenzi pentru nerespectarea normelor COVID
Polițiștii ieșeni au aplicat amenzi pentru nerespectarea normelor COVID

Poliţiştii ieşeni au dat o amendă usturătoare într-o localitate din Iaşi pentru ca un restaurant organizase un eveniment privat fără să respecte normele COVID-19 aflate în vigoare.

Polițistii ieșeni au aplicat și alte amenzi, în cursul zilei de 24 octombrie după ce au verificat peste 100 de societăți comerciale, dar și mijloace de transport persoane.

Eveniment privat cu încălcarea legii în localitatea Mogoşeşti

În localitatea Mogoşeşti din Iaşi, un restaurant a luat o amendă usturătoare după ce a organizat un eveniment privat cu încălcarea normelor COVID. Concret, oamenii legii s-au autotsesizat cu privire la faptul că în localul respectiv exista o petrecere care încalcă normele legale în vigoare. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au aplicat o amendă în valoare totală de 15.000 de lei pentru ca, în cadrul botezului s-a încălcat normele COVID-19 în vigoare. Poliţiştii au explicat că la eveniment participau aproximativ 30 de persoane.

În data de 24 octombrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19. În noaptea de 24/25 octombrie, în jurul orei 01.40, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliţie Rurală Ciurea s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la un restaurant din comună Mogoşeşti are loc un eveniment privat cu participarea mai multor persoane, lucru care contravine noilor măsuri de protecție și distanțare socială dispuse în vederea combaterii pandemiei de COVID 19. Polițiștii au constatat faptul că este vorba despre un botez la care participau aproximativ 30 de persoane. Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 15.000 de lei.” se arată în comunicat.

Sute de poliţişti au fost mobilizaţi să efectueze controale

În altă ordine de idei, sute de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a efectua controale la peste 100 de societăţi comerciale, dar şi în 5 mijloace de transport persoane. În total au fost legitimate 534 de peroane. Sancţiunile aplicate de aceştia se ridica la suma de peste 19.000 de lei. 74 dintre amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea normalor aflate în vigoare. Un bărbat a fost sancţionat pentru ca, aflat într-o piaţă din Iaşi, acesta nu purta masca de protecţie. Autorităţile recomandă cetăţenilor să respecte legislaţia în vigoare pentru a-i proteja pe ceilalţi, dar şi pentru a-şi proteja propria viaţă:

” La activităţile desfăşurate au participat peste 180 de poliţişti şi polițiști locali şi au fost verificate 104 societăți comerciale şi 5 mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 534 de persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 19.500 lei, dintre care 74 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Exemple:

2. Un bărbat de 36 de ani a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-o piaţă din municipiul Iaşi.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.” se mai arăta în comunicat.

Comentarii
  • La Mogosesti nu se respecta nici o lege. Taranii aia fac ce ii taie capul, nu-i intereseaa legile. Sunt programate botezuri si nunti in perioada urmatoare, mai ales la curte. Sa patruleze politia in weekend ziua, nu numai noaptea. Ca ei incep devreme si nu-i prinde 11 noaptea.
    Si mai important e sa fie atentionati din timp de politisti, de popa la biserica, de primar sa nu ajunga sa cheme lumea si sa cheltuie bani pe cumparaturi si pe urma sa le strice politia evenimentu . Preventie mai bine decat amenzi. Stiu ei politaii care au copii nou nascuti prin sat si urmeaza sa-i boteze sau care au nunti de facut. Au ei informatorii lor.

  • La Mogosesti se fac evenimente in fiecare weekend.Politia prinde si amendeaza pe unu si ceilalti nu patesc nimic. Sa vedeti la curte cum canta muzica si chiuiesc si pe urma le rand in nas altora care au luat amenzi. Nu e aceeasi lege peste tot si pentru toti? Informatii din timp, baieti.

  • Sa nu mai lase politia pe nimeni sa facă evenimente, să-i atenționeze din timp sa nu spună ca n-uvstiut. Legea e lege, bună, rea, trebuie sa o respecte toți. Săptămâna trecută s-a dat amenda pentru ca a organizat parastas, apai de nunta și botez ce sa mai zic. Nu e voie și gata.
    Apropo, a lui Toma a făcut paranghelie, are proces verbal de amenda? Și mai sunt niște copii nebotezati prin Mogosesti și pe la Hadambu, urmează cumătrii, așa-i?

Adauga un comentariu