Titlurile zilei

Un semafor apărut peste noapte pe Independenței blochează totul când este șoseaua mai aglomerată. Șoferii sunt scoși din minți în fiecare zi de traficul infernal din Iași – GALERIE FOTO

Publicat: 24 aug. 2021
Semaforul de pe bulevardul Independenței din municipiul Iași
Pe bulevardul Independenței din zona centrală a municipiului Iași a fost montat un nou semafor, decizie care a stârnit deja nemulțumiri din partea conducătorilor auto, nevoiți să stea la coadă

Surpriză neplăcută pentru șoferii care circulă zilnic prin centrul Iașului. Un semafor montat recent pe bulevardul Independenței din municipiul Iași a ajuns să dea serioase bătăi de cap conducătorilor auto. Semaforizarea bulevardului din zona Mănăstirii Golia a făcut ca traficul rutier din zonă să fie tot mai aglomerat la orele de vârf, șoseaua fiind una din cele mai tranzitate din întreg orașul

Un semafor montat pe o arteră din zona centrală a municipiului Iași a ajuns să fie ca un blestem pentru conducătorii auto din oraș și nu numai. Zona dinspre Târgu Cucu spre Spitalul „Sf. Spiridon” din municipiul Iași a devenit un chin pentru conducătorii auto, nevoiți ca pe o distanță de câteva sute de metri să oprească din semafor în semafor. Decizia luată de autoritatea locală viza fluidizarea traficului pentru cei care vin de pe strada Vasile Stroescu pentru a face stânga mai departe pe bulevardul Independenței. În aceste condiții, șoferii care vin dinspre Târgu Cucu vor fi nevoiți să aștepte la mai multe semafoare.

Coșmar rutier pe ruta Târgu Cucu-bulevardul Independenței din Iași

Decizia a fost luată de Executivul Primăriei Iași pentru a conduce la o eventuală închidere a zonei centrale pentru autoturisme. Recent, municipalitatea a montat un semafor la intersecția străzii Vasile Stroescu cu bulevardul Independenței, zonă cu sens unic și cu viraj la stânga pentru cei care vin dinspre strada Agatha Bârsescu pentru a ajunge spre zona Fundație. Astfel, șoferii care urcă dinspre Târgu Cucu nu apucă prea mult să intre în intersecție. Un prim semafor montat la intersecția cu strada George Enescu îi ține pe loc secunde bune, după care apare noul semafor la intersecția cu strada Stroescu. Distanța de stocare pe bulevardul Independenței devine astfel foarte mică, ceea ce duce la un blocaj rutier și mai mare.

Noi măsuri în traficul din Iași

În urmă cu câteva zile, Comisia de Circulație din Primăria Iași a impus noi măsuri în traficul din mai multe zone ale orașului. Cele mai multe solicitări au vizat modificarea circulației pe unele străzi în sensuri unice, dar și montarea unor limitatoare de viteză în zone intens circulate și unde se pot produce accidente rutiere. Comisia de Circulație a impus aceste măsuri ca urmare a solicitărilor venite de la unii cetățeni din municipiu, dar și de la reprezentanții Poliției Rutiere din Iași.

Dezastru în traficul din Iași. Circulație de coșmar în cartierul Bucium

Nu doar străzile din centrul municipiului Iași dau bătăi de cap conducătorilor auto. De mai bine de o săptămână, pe Șoseaua Bucium au început lucrările la extinderea rețelei de termoficare către Institutul de Psihiatrie „Socola”. Lucrările sunt derulate de firma Conest SA, pentru aproape 5 milioane de euro. De la început însă au fost probleme cu traficul rutier din zonă. Pe șantier sunt mai puțini muncitori decât ar trebui, spre disperarea conducătorilor auto, nevoiți să stea la cozi infernale chiar și 30 de minute. Conducerea Primăriei Iași a arătat însă că firma respectivă trebuie să finalizeze lucrarea până pe 10 septembrie 2021 pentru a nu perturba traficul rutier odată cu începerea noului an școlar.

Comentarii
 • luati bicicleta rasurilor, nu va mai kkti pe voi atat ca daca v-ar lua RAR ul pe bune 80% din parcul auto ar fi pe dreapta

 • De cand se spune si nu se face nimic cu acest „neica nimeni”, edil principal de Iasi, cu 6 case, ca a distrus tot traficul in mun. Iasi????? Unde sunt asociatiile transportatorilor, ONG-urile ce papa banii statului cu poluarea, asociatiile de parinti, de locatari, opozitia politica, etc???????? De ce nu este scos de guler din Primarie si trimis acolo unde ii este locul????

 • In loc sa deschida strazi, inchide strazi si strange de gat traficul, totul ca sa fie zona de la primarie pietonala si buna pentru promenada slujbasilor.

 • Tot traficul din Iași este un dezastru. De exemplu, Bulevardul Pacurari, unde se parchează după ureche, unde are chef fiecare. Adică nu e suficient ca masinile sunt parcate pe interzis, mai sunt dublate și de alții pe lângă ca na…autoritățile, în frunte cu Politia, dorm, se fac ca nu vad…ca sa fie liniște, sa nu piardă Chirică capital electoral. Rușine!

 • La ora 18:00 le ia dracu sau se joacă cineva la butoane le prinzi pe rand pe toate pe roșu începând de la umf până la Tg cucu și invers aceiași chestie și în Copou la universitate pleci pe verde de la academie ăla din fața de la universitate se face roșu, se dereglează și alea din nicolina – Cug da alea în jur de ora 21 :00 oare chiar nu vede nimeni… Alo comisia de circulație, poliția rutieră dormiți sau sunteți în prenatal, sau îs semafoarele mai inteligente ca voi ???

 • Nu uitati de traseul cug podu ros, proaspat impodobit cu popici despartitori, ceea ce creaza cozi chiar si cind traficul e lejer. Asteptam cu interes luna septembrie. Felicitari Primaria Iasi!

 • john, taranete, mergi inapoi la vaslui, ca acolo n-ai tramvai. Ambuteiajul e creat de taraneti ca tine, care nu-si pot misca suncile decat cu masina.

 • COMISIA DE CIRCULATIE E COMPUSA DE PAPAGALI CARE APROAPE NU AU NIMIC IN COMUN CU CIRCULATIA DIN IASI.IAU MASURI DIN ASTEA CA SA SE AFLE IN TREABA.POATE PE STRADA STROIESCU S-A MUTAT VRE-UN GRANGUR LOCAL SI NU POATE IESI CU MASINA IN BULEVARD

 • Iar rămân ghertoii cu motorina de 50 lei in rezervor în pana prostului după ce prind 3 stopuri la semafor.
  …. căruțași cu ligheane benve

Adauga un comentariu