Local

Un șmecher de top, ridicat de „mascați” și dus în fața judecătorilor ieșeni! A fost prins în flagrant lângă Parchet! „Nota de plată” pentru cocaina găsită: peste un deceniu de temniță! GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 20 ian. 2021
Momentul în care Constantin Cojocaru a fost dus de anchetatori la sediul Tribunalului Iași
Un ieșean acuzat de trafic de droguri a fost pedepsit exemplar de către magistrații din cadrul Tribunalului Județean: peste un deceniu de pușcărie

Un individ acuzat de trafic de droguri a fost pedepsit ieri de magistrații ieșeni. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Constantin Cojocaru la 11 ani și 2 luni de temniță. Procurorii DIICOT au afirmat că individul a fost prins în flagrant cu cocaină lângă sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău

Un șmecher de top, care fusese ridicat de „mascați” și dus în fața magistraților ieșeni, s-a ales ieri cu o pedeapsă exemplară! Individul a fost prins în flagrant lângă sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău! „Nota de plată” pentru cocaina găsită de anchetatori: peste un deceniu de temniță! Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Constantin Cojocaru la pedeapsa rezultantă de 11 ani și 2 luni de pușcărie, pentru introducerea în țară, fără drept, de droguri de risc și de mare risc și trafic de droguri de risc și de mare risc. În același dosar, Maria Cristina Pascariu a primit o pedeapsă de 2 ani și o lună de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de droguri de risc, în formă continuată.

„Instanța o obligă pe inculpată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Consiliului Local al orașului Hârlău sau în cadrul Primăriei orașului Hârlău, județul Iași, pe o perioadă de 60 de zile lucratoare”, au precizat ieri magistrații ieșeni.

De asemenea, aceștia au confiscat de la cei doi inculpați diferite cantități de cocaină și canabis. În plus, judecătorii au dispus confiscarea de la Constantin Cojocaru a unui autoturism marca BMW, a sumei de 39.000 de lei, rezultată din vânzarea cantității de 1.300 de grame de canabis, dar și a sumei de 9.750 de euro, folosită de acesta la procurarea cantității de 195 de grame de cocaină. Sentința nu este definitivă, putând fi contestată.

Constantin Cojocaru și Maria Cristina Pascariu, în bucluc din pricina drogurilor

Procesul lui Constantin Cojocaru și al Mariei Cristina Pascariu a început pe 16 mai 2019. Asta, după ce Cojocaru a fost încătușat încă de pe 20 iunie 2018. Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au afirmat atunci că șmecherul de top a fost prins de „mascați”.
Conform anchetatorilor ieșeni, individul se ocupa cu traficul de droguri, dar nu le vindea decât persoanelor pe care le cunoștea bine și nu accepta să primească în anturajul său persoane noi. Acesta era foarte suspicios și se ferea tot timpul să intre în contact cu acei consumatori care păreau prea disperați și ar fi putut să-l expună riscului de a fi prins mai ușor de oamenii legii.

Însă, procurorii de la DIICOT Iași au reușit să ajungă la Constantin Cojocaru prin intermediul unui tânăr din Târgu Frumos. Acesta din urmă a început să vândă etnobotanice, după care a reușit să procure canabis și și-a făcut o clientelă bună în zona Târgu Frumos – Pașcani – Hârlâu. Totuși, oamenii din zonă au mers la Poliție și au reclamat faptul că acest tânăr vinde droguri fără să fie prins. Într-un final, au fost infiltrați investigatori sub acoperire, iar individul a fost prins. Oamenii legii mai aveau de aflat un singur lucru important: de unde cumpăra cocaină.

Prins cu cocaină asupra sa

În acest mod au ajuns anchetatorii la Constantin Cojocaru. Potrivit procurorilor, individul de 40 de ani avea o rețea de furnizori bine pusă la punct în țările din Vestul Europei, în special în Spania, și aducea de acolo drogurile. Pentru a nu fi prins, acesta și-a pregătit mașina, un bolid BMW, făcându-i mai multe locuri speciale în care puteau fi ascunse substanțele interzise.

Ultima lovitură era una importantă: a mers în Spania și a cumpărat aproximativ 200 de grame de cocaină. Oamenii legii au afirmat că individul a mers cu marfa în mașină prin toată Europa și, mai apoi, a ajuns la iubita sa din Hârlău. Anchetatorii i-au monitorizat fiecare mișcare de la intrarea în țară, până în spatele blocului iubitei sale. Este vorba despre un bloc situat în apropierea sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău. Acolo, „mascații” l-au blocat în momentul în care a scos drogurile din ascunzișurile bolidului BMW. Mai apoi au fost efectuate mai multe percheziții.

Comentarii
  • Calcan de la Pașcani. In 2009, 2010 a fost saltat prima data py trafic de persoane, iar nici acum peste 10 ani de zile nu a fost condamnat. A fost eliberat, lasat sa secapuce de trafic de droguri, ca până nici acum sa instanta sa nu se pronunțe. Nu e vorba de 1 an, e vorba de peste 10 ani! Au lungit o si o lălăie de numai numai.

  • ASTA COJOCARU CONSTANTIN NU E CUMVA PASARIS DE BELCESTI ALIAS PISICA NEAGRA ?
    ADICA VRETI SA SPUNETI CA ATI PRINS UN MAFIOT VIOLENT SI CARE NU CREIAZA DECIT EMOTII LA ANCHETATORI .Aveti gtija ca asta e razbunator ,e inarmat ,ataca la persoana si pune suflet in rabunari .

Adauga un comentariu