Local

Un „șmecher” din Iași s-a luat la ceartă cu un polițist. A fost arestat pentru ultraj – EXCLUSIV

Publicat: 23 iun. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un șmecher din Iași s-a luat la ceartă cu un polițist. A fost arestat pentru ultraj - EXCLUSIV
Andrei Octavian Agafiței a vrut să-și „rezolve” problemele, pe care le avea cu un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, trimițându-i mesaje de amenințare

Un „șmecher” din Iași s-a luat la ceartă cu un polițist, trimițându-i și mesaje de amenințare în timpul serviciului, provocându-i o stare de frică. În data de 21 iunie 2023, acesta a fost arestat timp de 24 de ore pentru ultraj

Andrei Octavian Agafiței a vrut să-și „rezolve” problemele pe care le avea cu un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, trimițându-i mesaje de amenințare în care îi promitea că îl va bate, inducându-i o stare de frică bărbatului.

Omul legii a sesizat acest lucru, motiv pentru care, în data de 21 iunie 2023, individul a fost arestat pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Principală din cadrul IPJ Iași. În aceeași zi s-a solicitat măsura arestării preventive pentru 30 de zile, dar judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Iași a respins solicitarea, dispunând măsura controlului judiciar.

Un „șmecher” din Iași s-a luat la ceartă cu un polițist

Andrei Octavian Agafiței nu s-a gândit că va ajunge după gratii, pentru că scopul său a fost să-i inducă o stare de frică polițistului. Însă acesta a ținut piept tuturor mesajelor și apelurilor în care erau vizați și membrii săi de familie și a încercat să oprească acest lucru, intervenind. Pe numele individului a fost deschis un dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj și a ajuns în atenția anchetatorilor ieșeni.

„În baza plângerii persoanei vătămate, ofiţer de poliţie în cadrul Poliţiei mun. Iaşi, prin ordonanţa procurorului de caz din data de 15.06.2023 s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj prev. de art. 257 alin. 1,4 Cod pen. rap. la art. 206 alin. 1 Cod pen. Cercetările au continuat, iar prin ordonanţa din data de 21.06.2023 a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de o persoană de gen masculin, sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj prev. de art. 257 alin. 1,4 Cod pen. rap. la art. 206 alin. 1 Cod pen., constând în aceea că, în perioada 14-15.06.2023, folosind un terminal mobil, i-ar fi trimis persoanei vătămate, subinspector de poliţie în cadrul Poliţiei mun. Iaşi, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, dar şi în legătură cu acestea, mai multe mesaje de ameninţare cu exercitarea de acte de violenţă fizică îndreptate împotriva sa şi a unor eventuali membri de familie, precum şi cu săvârşirea de fapte păgubitoare, constând în denigrarea acesteia prin mijloace mass-media şi online, aspect de natură care i-ar fi provocat persoanei vătămate o stare de temere, raportat la conţinutul mesajelor, frecvența acestora, dar şi a apelurilor telefonice din aceeaşi perioadă. La data de 21.06.2023, inculpatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, iar în aceeaşi zi Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a solicitat arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile.

La data de 22.06.2023, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi a respins solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, dispunând plasarea inculpatului sub imperiul măsurii preventive a controlului judiciar. Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis prim-procurorul Liviu Ionuț Păiuși.

Rămâne de văzut dacă bărbatul care s-a luat la ceartă cu un polițist va renunța la amenințări, pentru că a scăpat cu o pedeapsă ușoară.

Adauga un comentariu