Local

Un vasluian a fost lovit de un cap-tractor după o ceartă cu vecinul! Victima a ajuns în spital

Publicat: 28 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un vasluian a fost lovit de un cap-tractor după o ceartă cu vecinul Victima a ajuns în spital
Un vasluian a fost lovit de un cap-tractor după o ceartă cu vecinul

Un bărbat din satul Lăleşti, comuna Puieşti, județul Vaslui, a stat mai bine de o lună în spital după o ceartă cu un vecin pe care a reușit să-l scoată din minți. Agresorul i-a tras un pumn victimei care s-a dezechilibrat și a căzut peste un cap-tractor aflat în faţa porţii. În plus, alți doi indivizi au lovit persoana cu picioarele

Magistrații de la Curtea de Apel Iași au condamnat recent un individ din satul Lăleşti, comuna Puieşti, județul Vaslui, la 1 an și 6 luni de închisoare cu executare.  Anchetatorii au precizat faptul că, la data de 14.02.2022, în jurul orelor 19:30, în timp ce se afla pe drumul public din sat, inculpatul a lovit-o cu pumnul, în zona feţei, pe persoana vătămată.

Acesta și inculpaţii care au lovit-o pe persoana vătămată, în mod repetat, cu picioarele, în diferite zone ale corpului, i-au cauzat leziuni traumatice care au necesitat un număr de 45-50 de zile de îngrijiri medicale.

Un vasluian a fost lovit de un cap-tractor după o ceartă cu vecinul

Un vasluian se află în arest preventiv, fiind condamnat la închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

„În data de 14.02.2022, în jurul orelor 19:30, în timp ce se deplasau pe drumul public din comuna Puieşti, inculpaţii au observat-o pe persoana vătămată în momentul în care ieşea din curtea locuinţei. Pe fondul unui conflict mai vechi, inculpatul s-a îndreptat către persoana vătămată. În urma unor discuţii contradictorii i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feţei.

În urma loviturii primite, persoana vătămată a căzut peste un cap-tractor aflat în faţa porţii de acces în curtea persoanei vătămate, după care a căzut la nivelul solului. Persoana vătămată s-a ridicat, moment în care inculpatul s-a apropiat din spate şi i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feţei. În urma loviturii primite, persoana vătămată a căzut la nivelul solului, în stare de inconștiență. În continuare, cei trei inculpați au început să o lovească pe persoana vătămată, în mod repetat, cu picioarele, în diferite zone ale corpului”, menționau anchetatorii.

O lună și jumătate de spitalizare pentru victimă

Agresiunea fizică asupra victimei a fost oprită de o martoră care a început să ţipe, solicitându-le bărbaților să înceteze. Cu toate acestea, în urma conflictului au fost necesare între 45 și 50 de zile de spitalizare.

„Conform Raportului de expertiză medico-legală, persoana vătămată a suferit leziuni traumatice, precum fracturi corp vertebrat cervical C5, fără deplasare şi fără tasare, fără a determina lăsarea vertebrei, fracturi duble de mandibulă, cu deplasare, subcondiliană stângă şi laterală dreapta. Leziunile s-au putut produce prin lovire cu şi de corpuri contondente, mai probabil lovire activă, cu mijloace proprii de atac ale omului la nivelul faciesului, cu producerea fracturilor de mandibulă.

Necesită 45-50 de zile de îngrijiri medicale, atât pentru leziunile faciale (fractură dublă de mandibulă, tumefiere), cât şi pentru cele vertebrale cervicale (fractură corp vertebral cervical C5, fără deplasare), precum şi una-două zile de îngrijiri medicale pentru excoriaţie, cu includerea acestora într-un număr total de 45-50 de zile de îngrijiri medicale necesare pentru traumatismul din data de 14 februarie 2022”.

Adauga un comentariu