National

Un vasluian și-a abuzat fiica de 15 ani din răzbunare. Ce îi făcuse adolescenta

Publicat: 02 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un vasluian și-a abuzat fiica de 15 ani din răzbunare. Ce îi făcuse adolescenta
Un vasluian și-a abuzat fiica de 15 ani din razbunare

Caz șocant în județul Vaslui. Un vasluian și-a abuzat fiica de 15 ani, tot acest lucru fiind făcut din răzbunare. Fata se dusese la Politie să-l reclame de violenta domestica. Întregul episod a ieșit la iveala în luna iulie a acestui an.

Un bărbat de 41 de ani din Sălceni, din comuna Pochidia, de lângă Bârlad, a reușit să șocheze întreaga comunitate după ce și-a abuzat fiica că să se răzbune. Fata de 15 ani se dusese la poliție acuzându-l de violență domestică.

Un vasluian și-a abuzat fiica de 15 ani din răzbunare

Chiar dacă pare incredibil, autorităţile judiciare şi mama abuzată, deopotrivă, au manifestat o indulgenţă greu de înţeles faţă de agresor. Cuplul are 9 copii. Povestea de groază a celor nouă frați a ieşit la iveală la începutul lunii iulie, anul curent, în urma unui episod violent crunt îndreptat asupra fetei de 15 ani şi a mamei care a încercat să o salveze.

Oroarea s-a petrecut un luna iulie când copila cea mare a familiei a plecat să facă cumpărături unei vecine, totul cu acordul tatălui. Însă, la întoarcere, bărbatul a luat decizia să o pedepsească pentru că aceasta întârziase.

„Deoarece i s-a părut că persoana vătămată a întârziat, inculpatul, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a lovit-o, în mod repetat, pe persoana vătămată în vârstă de 15 ani, cu o curea în zona spatelui şi a capului. În apărarea minorei a intervenit mama acesteia, care, la rândul său, a fost lovită cu cureaua peste cap de mai multe ori, după care, cu pumnii, în aceeaşi zonă a corpului.

Inculpatul a asigurat apoi uşa cu cheia şi a reluat agresiunile asupra fiicei sale minore, pe care a lovit-o cu cureaua peste spate. Agresiunile inculpatului a încetat abia când minora s-a aşezat în genunchi, acoperindu-şi capul cu ambele mâini. Loviturile aplicate celor două persoane vătămate au fost percepute de ceilalţi copii minori care se aflau în locuinţă, pe un pat şi tremurau de frică”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în actul de sesizare al instanţei.

Bărbatul fost arestat

Polițiștii care au ajuns la fata locului, în urmaa unui apel de urlgenta la numărul 122, aveau să descopere o imagine de groaza. Urme de violenţă, mai vechi au fost găsite şi pe trupurile copiilor mai mici, de 7 ani, 4 ani şi respectiv 1 an. Tatăl agresor a fost arestat, iar poliţiştii au continuat cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

În urma expertizelor medico legale, s-a stabilit că mama şi copii aveau nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru ultimele leziuni suferite. Cu toţîi au fost internaţi într-un centru al Protecţiei Copilului, unde li s-a acordat consiliere psihologică.

Poliţiştii au descoperit că înainte cu câteva zile de episodul violent, bărbatul a aplicat o corecţie cruntă copiilor de 1,4 şi 7 ani, lovindu-i în mod repetat cu un cablu peste cap şi corp, pe motiv că îl deranjau şi nu se putea odihni.

Întreaga familie nu putea dormi de frica bărbatului

Mărturiile copiilor au fost tulburătoare. Aceştia au relatat că se culcau şi se trezeau cu frica în sân, pentru că tatăl reacţiona violent invocând motive banale: că nu-i place mâncarea, că-i prea rece sau prea caldă, că vorbesc prea tare copiii sau că plâng. Cei mici au cerut ajutorul vecinilor, dar nimeni nu a intervenit.

În ciuda agresivităţii bărbatului, în sarcina să s-a reţinut doar infracţiunea de violenţă în familie (cinci fapte), nu şi rele tratamente aplicate minorilor.

Această încadrare juridică l-a scapăt pe agresor de pedeapsă. În momentul în care dosarul a ajuns la instanţă, soţia bărbatului, în calitate de persoană vătămată şi de reprezentant legal al celor patru copii vătămaţi, a anunţat judecătorii că atât ea, cât şi copiii au decis să se împace cu tatăl.

În mod firesc, interesul superior al celor patru copii abuzaţi de tată ar fi trebuit să fie apărat de cei patru avocaţi, desemnaţi din oficiu, şi de reprezentantul ministerului public (procurorul de şedinţă). Nimeni nu a făcut însă niciun demers pentru copiii-victime.

Adauga un comentariu