Sport

Una dintre cele mai frumoase echipe din România, gata să revină în forță. Sportul Studențesc a intrat în faliment în 2017

Publicat: 03 apr. 2021
Sportul Studențesc 2006
Sportul Studențesc ar putea reveni în prim-planul fotbalului românesc

Una dintre cele mai frumoase echipe din istoria fotbalului românesc ar putea reveni în prim-plan. Ionuț Mazilu, fost atacant la Sportul Studențesc, spune că Vasile Șiman vrea să readucă echipa la viață. Sportul Studențesc a intrat în faliment în 2017 și funcționează în prezent doar la copii și juniori. Sportul Studențesc a fost una dintre cele mai frumoase echipe din fotbalul românesc. În trecut, aici au jucat Gică Hagi, Mircea Sandu, Marcel Coraș sau Gino Iorgulescu. În urmă cu 15 ani, „gașca nebună” a fost aproape de titlu. Însă, în 2017, echipa a intrat în faliment din cauza problemelor financiare. Acum ar putea reveni în prim-planul fotbalului românesc.

Se vor bucura din nou suporterii de una dintre cele mai frumoase echipe din România? „Șiman așa dorește”

În prezent, Sportul Studențesc mai are doar câteva grupe de copii și juniori. Echipa mare s-a desființat în 2017, din cauza gravelor probleme financiare, după nu mai puțin de 101 ani de existență. Ionuț Mazilu, unul dintre cei mai importanți jucători pe care i-a avut Sportul Studențesc, spune că Vasile șiman deține în continuare clubul și are planuri mari. Mazilu susține că a avut o discuție cu omul de afaceri și acesta vrea să readucă în curând echipa în prim-planul fotbalului românesc. Sportul Studențesc, una dintre echipele frumoase din fotbalul românesc, ar urma să înceapă din Liga 4, cu obiectiv promovarea:

„Din câte știu eu, da, clubul e tot al lui Vasile Șiman. Eu am avut o relație ok cu domnul Șiman. Din discuțiile mele cu el, își dorește și vrea, într-o perioadă nu foarte lungă, să readucă echipa în prim-plan. Dar sunt multe necunoscute în momentul de față. E posibilitatea de a pleca la fel ca Rapidul, din Liga a 4-a. În acest moment nu există altă variantă”, a spus Ionuț Mazilu.

Momentul în care Sportul Studențesc a fost cu o mână pe primul titlu din istorie

La începutul anilor 2000, la Sportul Studențesc s-a format o echipă foarte valoroasă, construită din tineri care au crescut la acest club. Printre ei, Edi Stăncioiu, Tibi Bălan, Dacian Varga, Ionuț Mazilu sau Costin Lazăr. În sezonul 2005-2006, Sportul Studențesc a fost aproape de o mare surpriză.

Condusă de Dan Petrescu în prima parte a campionatului, Sportul Studențesc a încheiat turul pe locul 1. Ulterior, Petrescu a plecat să antreneze în Polonia și în locul său a venit Gigi Mulțescu. Sportul Studențesc s-a menținut atunci pe primul loc până aproape de finalul campionatului.
Însă, cu câteva etape înainte de final, „studenții” au pierdut prima poziție și au terminat în cele din urmă pe locul 4. Echipa avea încă de atunci probleme financiare, lucru care a împiedicat-o să păstreze ritmul în drumul spre primul titlu din istorie.
Acea echipă a rămas însă în istorie drept una dintre cele mai frumoase din fotbalul românesc, mai ales că etala un joc foarte spectaculos.
Adauga un comentariu